Откритият кръг по автокрос в Девня завърши с много овации

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:30 / 03.10.2016
1460
"Момчета, Вие върнахте мястото на Девня там, където винаги е било - в мотоспорта. Благодаря Ви за прекрасното състезание". С тези думи кметът на общината Свилен Шитов се обърна към участниците в двудневния открит републикански кръг по автокрос, който се проведе в местността Глиган чешма край индустриалния град.

Двудневното състезание днес продължи с още две квалификации и финални гонки за участниците от всички дивизии - "Бъги", "Супер бъги", " Джуниър" (АТВ) и " Биберон" (АТВ). Двойна доза адреналин за публиката доставиха състезателите от клуб "Мото рейсинг" - Варна, чиито кросови мотоциклети вдигнаха пушилка до небето.

Мили усмивки предизвикаха децата и юношите, които мериха бързина и умения със своите АТВ-та. Малко не достигна на най-младия участник - 6-годишния Валери Евтимов от Търговище, да се изкачи на призовата стълбица. За сметка на това девненчетата от възродения мотоклуб "Марцианопол" оправдаха очакванията на общината и окупираха призовите места.

Състезанието бе официално закрито с тържествена церемония. Първенците в отделните дивизии бяха наградени от кмета на Девня Свилен Шитов, а техните подгласници - от председателя на Общинския съвет Владимир Ненков и заместника му Методи Нецев.

Всички участници получиха поощрителни награди, а победителите - купи, грамоти и парични премии, осигурени от Община Девня. Заключителната церемония завърши с ритуално обливане с шампанско под звуците на "We are the champions" на легендите от Queen и бурните аплодисменти на публиката.

Кметът Свилен Шитов изказа специални благодарности към стотиците гости на атрактивното шоу, на МВР и на Центъра за спешна медицинска помощ, които обезпечиха сигурността и безопасността на събитието, на спонсорите и на асистентите, без които състезанието нямаше да е на толкова високо ниво.

На свой ред Община Девня получи знак на признателност от организаторите на автокроса за перфектно подготвеното трасе, на което се разиграха авто- и мотогонките.

Състезанието бе заснето от екип на "Хоби тв", която ще излъчи документален филм за "Автокрос Девня 2016". Кметът Свилен Шитов изрази надежда догодина Девня да домакинства част от официалните кръгове на шампионата по автокрос.

ИНДИВИДУАЛНО КЛАСИРАНЕ:

Дивизия "Бъги":
I място: Ангел Кунчев
II място: Бойко Янков
III място: Йордан Йорданов

Дивизия "Супер бъги":
I място: Васил Стефанов
II място: Григорий Стефанов
III място: Красимир Куманов

Дивизия "Джуниър" /АТВ/:
I място: Гани Нецев
II място: Николай Николов
III място: Лазар Донев

Дивизия "Биберон":
I място: Венци Василев
II място: Никола Николаев
III място: Тихомир Йорданов

ОТБОРНО КЛАСИРАНЕ:
I място: АСК "Инфомик транс"
II място: АСК "Търговище авто"
III място: АСК "Тони старт"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).