Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (7)
БГ Роналдо призна защо е напуснал Черно море
Автор: Екип Varna24.bg 11:17 / 11.10.2016Коментари (0)1441
© Varna24.bg
На 30 юни Даниел Златков подписа с Черно море и започна подготовка за новия сезон. На 10 септември обаче централният защитник изненадващо напусна "Тича", за да се завърне в Ботев Пловдив. Там, откъдето си тръгна в края на май. Решението му бе повече от изненадващо и породи доста съмнения. По този повод "Тема Спорт" потърси Златков за интервю. Бранителят говори и за амбициите си при канарчетата и какво точно го е накарало да облече пак жълто-черния екип.

Даниеле, как се чувстваш отново в Ботев Пловдив?
- Всичко е наред. Радвам се, че се върнах в Ботев Пловдив. В последно време и резултатите ни са добри и това ме прави още по-щастлив.

На какво отдаваш доброто представяне на Ботев Пловдив?
- Основната заслуга за това е на старши треньора Николай Киров. Разбира се, и на момчетата в отбора. Тимът ни играе стабилно под неговото ръководство и не е изненада, че постига такива резултати. Спечелихме срещу Дунав като гост, изпуснахме ЦСКА у дома, разгромихме Локомотив Горна Оряховица.

Кое те накара да се върнеш в Ботев Пловдив и имаше ли и други варианти пред теб освен канарчетата?
- Преди да помоля ръководството на Черно море да ме пуснат, не бях говорил с никой друг освен с Ботев. Да, след като разтрогнах с Черно море, имах няколко други варианта, но целта ми беше да се завърна в Пловдив.

А защо въобще се стигна дотам да си тръгнеш от Ботев Пловдив след края на миналия сезон?
- Договорът ми с Ботев приключи с края на шампионата. Останах свободен агент и се надявах да си намеря отбор в чужбина. Имах няколко опции, но не ме удовлетворяваха. Така се озовах в Черно море.

Не пожелаха ли от Ботев Пловдив да те задържат тогава?
- Изобщо не е имало разговори за подновяване на договора. Аз вече се бях настроил, че си тръгвам, и ако мога, да си намеря отбор в чужбина. Това бе пътят пред мен. Пък и Николай Костов също не беше разговарял с мен. Така че тогава просто нямаше как да остана в Ботев.

Защо не се получиха нещата в Черно море? Георги Иванов-Гонзо държеше на теб...
- Всичко беше нормално там.

Защо тогава не остана?
- Защото ги помолих да ме пуснат. Исках да се Върна в Ботев Пловдив. Не съм имал никакви проблеми. Нито с Георги Иванов, нито с шефовете. Не знам защо се търсеше тогава някакъв скандал. Сам си тръгнах от Черно море u благодаря на ръководството за разбирането и че удовлетвориха желанието ми. Престоят ми там мисля, че беше добър. В началото бяхме на челните места. Записахме добри резултати.

Георги Иванов-Гонзо те искаше преди време и в Левски. Там защо не се стигна до трансфер?
- Нямам представа. Това са били разговори между ръководството на Ботев и Левски. Така че аз изобщо не съм запознат. Да, искаха ме на "Герена". Бяха ме уведомили, че има такава опция за развитие на кариерата ми, но аз имах договор с Ботев, а и моето желание бе да остана в Пловдив.

Напускането на собствениците на Ботев Румен Чандъров и Георги Самуилов не те ли разколеба или притесни? В клуба имаше известна несигурност...
- Класирания и моментно състояние не съм гледал. Аз просто исках да се върна в Ботев. Да, отборът имаше доста перипетии, но моето желание бе да помогна на отбора, a u в Ботев се чувствам най-добре. На някой може и да му звучи странно.

Какви са амбициите ви, в момента сте в първата шестица?
- Мисля, че и в началото на сезона никой не е поставял конкретни цели, както е и сега. Николай Киров, когато застана на треньорския пост, не е казвал нито на мен, нито на останалите момчета, че задължително трябва да преследваме определени цели. Разбира се, че във всеки мач гоним победата, но не винаги се получава. Колкото се може по-напред да сме в класирането би било добре. Надявам се да продължим да се представяме така и в следващите мачове, които ни предстоят - с Берое, Черно море и Левски, които имат претенции за челните места. Тепърва ще видим накъде ще тръгнем. Класирахме се и за осминафиналите на Купата на България, където приемаме Нефтохимик. Така че засега всичко е повече от добре.

Как ти се вижда селекцията, която бе направена в Ботев Пловдив?
- Всички чужденци в момента в Ботев са в много добро състояние - Бризола, Жоао Паоло, Меледже. Показват класа. С тяхна помощ би трябвало отборът да върви във възходяща линия.

С какво толкова те спечели Ботев Пловдив, за да напуснеш Черно море и да поискаш да се върнеш в Коматево?
- Преди това изкарах две страхотни години в Ботев. Градът е красив, феновете са всеотдайни. Нещата са комплексни. Сърцето ми е тук. Ако зависи само от мен, в България бих играл единствено за Ботев Пловдив. Преминаването в Левски или ЦСКА не ми е фиксидея, не ме блазни. Имал съм възможност през годините, както вече стана дума, но не се е случило и не съжалявам. За мен Ботев е нещо много голямо. Целта ми е да пробвам пак в чужбина. Нещата обаче не всеки път се получават както му се иска на човек.

В събота ви предстои гостуване на Берое, който не е в най-доброто си състояние, ще се възползвате ли от колебанията при тях?
- Чака ни тежко гостуване. Това е местно дерби, Битката за Тракия. Със сигурност ще подходим много сериозно кьм този мач. Ще стане здрава битка. Не мисля, че имат кой знае какви проблеми, които да им повлияят.

Все още не е вкарал за жълто-черните в елита

Даниел Златков все още преследва своя първи гол за Ботев Пловдив в елита. При предишния си престой той записа 31 мача за канарчетата, но без попадение. Петте му гола в А група са с екипите на Миньор и Славия. С чуковете има на сметката си 3 попадения, а с белите - две. Дотук има записани общо 135 двубоя в елита. В чужбина има само един сезон - 2013/14 с екипа на турския втородивизионен Болуспор, за който изиграва 28 срещи, като вкарва и 1 попадение. Дългогодишен младежки национал.

Още по темата: общо новини по темата: 109
06.11.2016
29.10.2016
28.10.2016
24.10.2016
27.09.2016
12.09.2016
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: