Красен Кралев: Българският футбол заслужава подкрепата на държавата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:24 / 19.03.2017
1013
Футболът е най-масовият спорт. В България се практикува организирано от повече от 70 000 души и категорично заслужава подкрепата на държавата. Това коментира бившият спортен министър и кандидат на ГЕРБ за народен представител Красен Кралев при посещението си на стадион "Тича", където стартира подмяна на тревното покритие.

По-късно през деня Кралев продължи обиколката си из стадионите във Варненска област, като посети срещите от втория кръг на пролетния дял на областното първенство по футбол. Играха се мачовете Аксаково - Тополи, Черноморец Чернево - Белослав, Провадия - Напредък Суворово. Бившият спортен министър поздрави футболистите от шестте отбора, а те благодариха за цялостното му отношение и помощ към футбола по време на мандата, както и за получените чисто нови екипи.

"През 2015 г. бяха инвестирани 1 млн. лв. в терени за провеждането на Европейското първенство по футбол за юноши U17, а през 2016 г. бе създадена програма за подпомагане на детско-юношеския футбол с годишен бюджет от 1 млн. лв. През 2017 г. програмата бе продължена , като бюджетът и нарасна с допълнителни 200 000 лв. Държавата за първи път от 25 години даде пари на футбола", отчете Красен Кралев.

Той припомни, че правителството на Бойко Борисов e отпуснало средства за ремонт на стадионите в Русе, Горна Оряховица и Варна, а министерството на спорта е финансирало и реконструкцията на стадионите в Ямбол и Хасково, както и тренировъчни терени за школата на Локомотив София.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).