Бяла посрещна световния шампион по вдигане на тежести Христо Христов

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:36 / 05.05.2017
1322
Световният шампион по вдигане на тежести за кадети Христо Христов бе посрещнат в родния си град Бяла. Спортистът прекарва детските си години там със семейството си и учи в ОУ "Отец Паисий" до V клас, след което е приет в Спортното училище във Варна, където развива таланта си.

Младата спортна надежда бе посрещната от кмета на Бяла Анастас Трендафилов, общински съветници, негови учители и съученици, спортни деятели, близки и роднини. Той бе награден с грамота, плакет и парична награда за завоюваната световна титла в Банкок преди по-малко от месец и Европейската титла от Полша от 2016 година.

"Изисква се труд, упоритост и много амбиция, за да се постигнат толкова високи постижения в спорта. Продължавай все така, Бяла се гордее с теб", заяви Трендафилов.

Пред гостите в залата първенецът сподели: "Аз започнах от тук, от Бяла. Тук изживях детството си. Имах избор предоставен ми от баща ми - бъдеще или детство. Избрах бъдеще, което е правилният избор. Сега вече виждам резултата".

"Всичко започна от Бяла, на терасата вкъщи. Използвах дървени пръти, вместо лостове, с които им показах движенията в щангите и те се влюбиха в спорта. Сега Христо и брат му Стефан (който вече е републикански шампион) тренират много усърдно в залата на Спортното училище във Варна. Треньорът им Живко Николов е страхотен специалист, достоен да посреща предизвикателства. Радвам се, че именно той подготвя синовете ми", сподели бащата на Христо.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).