Варна домакин на първата за България регата "Академика“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:35 / 22.08.2017
1593
Яхт клуб "Кап. Г. Георгиев-Порт Варна" организира първата за България междууниверситетска регата "Академика", която ще се проведе в акваторията на Варненския залив от 16 до 17 септември 2017 година.

Регатата ще се проведе в следните две групи:

Първа група: "Университетска-студенти" в Национален клас "Конрад 25Р" - само за обучените младежи по ветроходство от Проекта, които ще бъдат разделени в шест екипажа (6 ветроходни яхти "Конрад 25Р") по следните университета-ИУ, МУ, ТУ, ВВМУ, ВСУ и междууниверситетски (младежи извън варненските университети), с професионалните шкипери: Петър Димитров, Михаил Копанов, Александър Калчев, Павел Дуков, Александър Милев и Мартин Велков.

Втора група: "Университетска-професионалисти" за всички ветроходни яхти, разделени в клас ORC, които по принцип се състезават на регати, но с условие да представляват университет, който е завършил шкипера или по-голямата част от екипажа.

За всяка група ще има отделно класиране и награди, както и голямата награда - Купата на "Академика", връчена на университета с най-добро класиране в двете групи.

Главен съдия на регатата ще бъде Антоанета Томова, а председател на протестната комисия проф. Камен Фильов-почетен председател на Българска федерация по ветроходство.

Целта на регатата от една страна е младежите, обучени по проект "Ветроходна академия" да демонстрират придобитите знания и умения в екипаж с професионален шкипер от изброените по-горе, а от друга да обедини ветроходната общност на академично ниво и да покажи, че ветроходството като спорт може да се практикува във всяка възраст и квалификация.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).