Над 100 състезатели участваха в турнир по ускорен шах във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:38 / 11.12.2017
2492
XXI издание на открития турнир по ускорен шах, организиран от ГЕРБ-Варна, събра над 100 състезатели от цялата страна. Освен представители на Варна и областта в надпреварата, която се проведе във Фестивалния и конгресен център, се включиха и участници от Бургас, Балчик, Велико Търново, Добрич, Разград, Сливен, Шумен и др.

Победителите бяха отличени от организаторите на състезанието - народният представител и ръководител на ПП ГЕРБ-Одесос д-р Руслан Тошев и кметът на район "Одесос" Георги Недев, които са майстори на спорта и част от ръководството на "Българската федерация по шахмат 1928". В церемонията по награждаването на призьорите взеха участие и общинските съветници от ГЕРБ Юлияна Боева, Бонка Банкова и Пейчо Бюлбюлев, както и зам.-кметът на централния варненски район Атанас Христов.

Първото място спечели 16-годишният ФИДЕ майстор Лъчезар Йорданов. Варненският ученик е сред младите надежди в българския шах. Той вече има 5 републикански титли в различни възрастови групи, а в момента се готви за предстоящия международен турнир в Солун в началото на януари.

Негов подгласник стана Антон Костадинов. В призовата тройка се класира и Минко Шишков. Четвъртото място зае Коста Ангелов, пети е Станислав Стоянов, а шести - Иван Иванов.

Сред младите таланти до 12 години победител е Момчил Петков от Добрич, който се занимава с шах едва от 6 години, но вече е трикратен държавен шампион и има зад гърба си две европейски титли и отлично представяне на световното първенство в Бразилия в края на август.

Във възрастовата група до 14 години наградата спечели Даниел Стоянов, а призьорът сред старейшините е майсторът на спорта Господин Атанасов. Ученичката Ивелина Христова оглави надпреварата измежду дамите.

"За пореден път доказахме, че шахът е предизвикателство за всички възрасти - от 5 до 105 години", коментира варненският депутат и съпредседател на "Българската федерация по шахмат 1928" д-р Руслан Тошев. Той благодари за участието на всички 113 състезатели и увери, че традиционният турнир ще продължи и занапред да събира любителите на древната игра.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).