Състезание "Млад огнеборец" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:18 / 16.05.2018
4585
На 17 май от 09:00 часа на стадион "Локомотив" във Варна ще се проведе Областното състезание на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец". Надпревара ще има в следните дисциплини:

"Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "400 м щафетно бягане с препятствия".

Състезанията на младежките противопожарни отряди се провеждат ежегодно. Целта е  повишаване физическата дееспособност на младежите от 12 до 16 години и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии. В състезанието ще участват отборите спечелили Районните състезанията, провели се сред учебните заведения в област Варна.

На следващия ден 18 май от 10:00 часа,  в гр. Варна, ж.к. "Аспарухово", м-ст "Малка Чайка", ще се проведе Областен етап от ученическото състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации – 2018". 

В състезанието ще вземат участие победителите от Общинските етапи от състезанието – община Девня, община Аксаково и  общ. Провадия. Отборите ще мерят сили в два етапа - теоретичен и практически. Целта е да се покажат придобитите умения и знания за защита при бедствия, чрез състезателни игри. Победителят от състезанието ще се яви на Националното ученическо състезание.

В годината в която се навършват 140 години от създаването на Варненската пожарна служба РДПБЗН - Варна получи много добра оценка за организацията по подготовката и провеждането на провелото се Зонално състезание по ППС. Комплексни победители за трета зона е отборът на РДПБЗН – Русе, а за четвърта зона купата бе извоювана от РДПБЗН – Варна.

Тази година за първи път в Зонални състезания взеха участие юноши от Варна и Разград на възраст от 13 до 18 години. Комплексен победител в тази надпревара стана отборът на Разград.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).