Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Орхан Мурад: Да го ду*ат тези, които ме критикуват!
Автор: Екип Varna24.bg 12:54 / 12.08.2018Коментари (6)5756
©
$Рамаяна, Рамаяна, пленник съм на любовта. В твоя плен ще съм, докато умра…" – няма как да сте забравили тази песен, това беше един от най-големите хитове в зората на поп фолка. Изпълнителят на парчето Орхан Мурад имаше и много други успешни парчета в тогавашния си репертоар, след които и прекрасни балади, а албумът му "Ах, жени" се изтъргува в стотици хиляди тираж. 

Когато през новия век на чалга небосклона изгряха Азис, Преслава и Галена, незрящият Орхан отстъпи позиции в шоубизнеса, но през 2017-а името му отново за завъртя мощно в общественото пространство. Заслугата за възродения интерес към особата му бе на дъщеря му Сузанита. Чаровната и сексапилна тийнейджърка направи истински бум със скандално поведение и нецензурни песни и днес е най-обсъжданата ни млада звезда. 

Впрочем от 3-4 месеца и самият Мурад изправя косите на пуританите с мръсни текстове в свое изпълнение. Голям хит стана парчето му "Де бре де“, а от броени дни в интернет трупа популярност и "Ирена“. "Вас ис дас? Зад розовия храст се спотайва дойче педера*т“, се пее в новия му шлагер. Ето какви интересни обяснения сподели певецът в интервю за в-к "Уикенд“. 

- Г-н Мурад, за песента си "Де бре де" отнесохте доста критики… 

- Не ми се коментира тази тема. Не ме интересува кой какво казва или пише по въпроса, не съм чел критиките. Хубавите ми песни – а аз имам много такива, включително и чудесни балади, националното радио и телевизия не искат да ги пускат. Вие знаете ли, че за първи сватбен танц много младоженци предпочитат "Хиляди слънца“? Десетки мои песни останаха във времето като евъргрийни. Защо не ги въртят по медиите? Слагат ме под общ знаменател, а пък аз с парчета като "Де бре де“ ги псувам, изразявам публично гнева си. Наистина повече изобщо не ми се говори за това. Казах достатъчно.  

- Кажете поне ще има ли още песни като "Де бре де"? 

- Да, да, ще има. Дори тези дни излезе втората. Ще има и трета такава песен. Пускам ги в моя канал в YouTube. Един вид казвам: Като не щете мира, на ви секира! На никой нищо не съм взел, на никой нищо не дължа! Всяка вечер имам участия из страната, което е най-важното. Така, че общо взето да го духат тези, които ме критикуват! И медиите да го духат, и всички да го духат! Като казвам всички, имам предвид онези, които са отрицателно настроени. 

- Не ви ли се иска да направите пак някоя стойностна балада? 

- Ако сътворя една много стойностна балада и я предложа на някой от продуцентите, ще ми кажат, че няма да стане хит, защото текстът не е модерен. А я направи кючек с як текст, с хубав клип, с голи мацки и неприкрити порно сценки - тогава няма да имаш проблеми. Не ми харесва да е така, но това е положението. Надявам се, че ще дойде време, когато истинското изкуство ще заеме полагаемото му се място в бита на хората. Искам да има значение кой колко може да пее, да свири, да прави текстове и музика.  

- Подкрепяте ли дъщеря ви Сузи за предизвикателните й песни и клипове? Мнозина обявиха поведението й за скандално… 

- Подкрепям я за абсолютно всичко. Тя не прави нищо, което да е табу в шоубизнеса. Най-много се хващат за това, че е на 15 години. Е, миналата година беше на 14, догодина ще на 16, а след 3 години - на 18. Има хора, които се правят на възмутени от дъщеря ми, но ако я срещнат, ще й искат автограф. 

- Да разбираме ли, че нищо от поведението и творчеството на дъщеря ви не ви притеснява? Все пак сте й родител…

- Кое да ме притеснява? Че детето ми е креативно и упорито гони целта си да се наложи трайно в шоубизнеса ли? Пак казвам, изцяло заставам зад дъщеря ми Сузи. Съпругата ми също. Като родители трябва да подкрепяме детето си. 

- Вече имате дует със Сузанита - песента "Открихме сезона"… 

- Има доста добра гледаемост клипът в канала ми в YouTube. "Открихме сезона" всъщност е подновената моя песен отпреди 20 години - "Хайде на море". Ще имаме и още парчета, бъдещето е пред нас. 

- Какво мислите за днешните чалга изпълнители? 

- Всеки си прави кариерата, както и колкото може. Набляга на това, с което най-добре го приемат - с външен вид или с друго. Има ли публика, всичко е наред. 

- Каква музика слушате в дома и колата си? 

- Слушам класическа за релакс. Друга музика не си пускам. Любими са ми произведенията на Моцарт и Шопен. Релаксирам и с четене.  

- Помагате ли в домакинската работа на жена си? 

- Помагам доста, давам съвети за гозби, защото кулинарията ми се отдава. Като се върнем от път и ще имаме гости, се захващаме и двамата набързо да приготвим всичко. Аз правя салатите, а Шени - основните ястия.  

- Някога имал ли сте проблеми с досадни обожателки? Съпругата ви ревнува ли ви? А вие нея?

- Получавал съм хиляди писма с благодарности и похвали за мои песни. Много  пъти в имейли почитатели ми споделят живота си - как са се оженили с моите песни, как винаги на гурбет слушат музиката ми… Жена ми досега е нямала поводи за ревност. Даже понякога сама ми е слагала ръцете на дупетата и гърдите на колежки, за да ги пипна, да ги видя (смее се). Тя също не ми е давала поводи за съмнения. Ревност в границите на любовта винаги може да съществува, но не е добре, ако е в нездравословно количество.      

- Като изключим проблема ви със зрението, как сте със здравето? 

- Живея разумно и се храня здравословно в дните, в които не съм на път. Общо взето не прекалявам с нищо вредно и знам как да изчиствам организма си от токсините на ежедневието. Преди всичко пия много чиста вода – тази в дома ми е само Н2О молекулата. Препоръчвам на всички да правят като мен. 

- Обиждате ли се от вицове за вас? 

- Вицовете по принцип са хубаво нещо. Не ми харесват обаче онези, които уронват честа и достойнството на човек. Не бива да се допускат подигравки с хора като мен, защото никой не е застрахован от ослепяване.



Още по темата: общо новини по темата: 1301
15.12.2019 »
14.12.2019 »
10.12.2019 »
07.12.2019 »
22.11.2019 »
21.11.2019 »
предишна страница [ 1/217 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Жалко, че нито той, нито дъщеря му могат да прочетат написаното за тях.
+1
 
 
хахахаха тръшнал се да се сърди, че не пускали тия класици (мурад и щерка му) по националната телевизия :)) голям смях
+7
 
 
защо ни занимавате с тая селска утайка, също и с дебилната му дъщеря?
Aнонимен
на 12.08.2018 г.
+7
 
 
Абе сляпок,не се пъни с нервите,че ще вземе да ти стане още нещо.Бърши задника на голямоглавото си чадо и трай там.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: