Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Геният на "Минута е много": Михаил Билалов да спре да подсказва
Автор: Екип Varna24.bg 11:45 / 20.03.2019Коментари (0)5648
©
Димо Падалски е роден на 9 януари. Има висше образование по география, а втората му специалност е руски език, която завършил в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Интересите му са политика, спорт, история и география.

Падалски е известен като най-успешния участник в телевизионното предаване "Минута е много" и страстен почитател на футболен клуб "Левски". Той е старши учител по география и икономика в Националната природо-математическа гимназия в София. Заради сериозните му познания за света го наричат "Мистър Гугъл". Ето какво каза той пред "България Днес":

- Г-н Падалски, казват за вас, че знаете всичко. Затова и се обръщаме към вас. През последните дни има дебат коя е най-дългата река в света - Нил или Амазонка, за която в различните учебници информацията се разминава. Какво ще ни кажете вие?

- Информацията за това коя е най-дългата река в света - Амазонка или Нил, се разминава в учебниците, защото новото често трудно си пробива път. Защото се приемат различни източници за това кой е началният приток на Амазонка. Вече е доказано от експедицията на Яцек Палкевич, че Амазонка с началния си приток Укаяли има дължина 7100 км и е най-дългата река в света. Затова е добре учителите да бъдем актуални и да се съобразяваме с доказаните от учените факти.

- Друга актуална тема през последния месец е за задълженията от 8 млн. лева на мюфтийството, за които имаше идея да бъдат опростени, но решиха да се разсрочат. Какво е вашето мнение по темата?

- Мнението ми е като на цялото общество, което застана категоричното против това намерение за опрощаване и затова бе взето другото решение - дългът да бъде разсрочен. Трябва да се изясни дали наистина мюфтийството има годишни приходи от 30 милиона лева и ако е така, дългът не трябва и да се разсрочва. Трябва да се опростят дълговете на държавните и общинските болници, което е много по-обосновано.

- Десетки са негативните коментари към участници в "Стани богат". Смятате ли, че отговарящите са на ниско интелектуални ниво?

- Много от участниците в "Стани богат" са, меко казано, неподготвени и с прекалено голямо самочувствие, за да се явят на такова състезание, без да преценят обективно своите сили. Въпросите, които възникват, са: Как са подбрани много от участниците? Много често въпросите стават изключително трудни над определени не особено високи суми. Като че ли целта на всичко това е никой да не вземе голяма сума.

- Справя ли се Михаил Билалов като водещ, след като вече понатрупа опит?

- Михаил Билалов се справя добре, но щеше да се справя още по-добре, ако спре да подсказва на някои участници.

- Нужно ли е "Минута е много" отново да се завърне в тв ефира? И бихте ли участвали?

- Зрителите харесваха много и сега харесват още "Минута е много" и ще бъде много добре, ако предаването се върне. Дали бих участвал пак в него - може би...

- Умен ли е българинът?

- Има много българи, които са умни, както и има много, които не са особено умни. Може би вторите преобладават, щом живеем най-зле в Европейския съюз.

- Клиширана фраза гласи, че българинът разбира от футбол и политика, а понякога и от всичко. Вярно ли е това?

- Вярно е, че българинът разбира от футбол, от политика, а понякога от всичко... Българинът дава мнение по много теми, воден от своите клубни и политически пристрастия, но често не може да аргументира своето мнение и бърка мнението с фактите. Когато човек разбира от всичко, е ясно, че той не разбира от нищо. Или от почти нищо.

- Какво ви е мнението за появата в училищата на брошури с хомосексуална насоченост. Имат ли подобни теми място в образователната система?

- Не би трябвало да се толерира появата на брошури с хомосексуална насоченост в училищата ни. Това не означава, че съм хомофоб и че подкрепям хомофобията.

- Редно ли е децата да бъдат възпитавани, че родителите им са с номера 1 и 2?

- Скандално и смешно е децата да бъдат учени, че родителите им са номера.

- Трябва ли децата сами да избират какъв пол да бъдат?

- Децата трябва да получават добро полово и сексуално възпитание в училището и семейството. Ако някое дете пожелае да си смени пола, трябва да се види дали има сериозни биологични или психични причини за това.

- Може ли българин да спечели Нобелова награда, независимо в коя област?

- При сегашното положение на науката и литературата у нас в обозримо бъдеще няма да имаме Нобелов лауреат.

- Да поговорим за любимия ви отбор. Какво ви е мнението за промените в "Левски" през последните седмици?

- Мнението ми е положително, защото досегашното финансово и организационно състояние беше незадоволително. Васил Божков, Павел Колев и Георги Дерменджиев са доказани специалисти в своята област.

- Какво ви харесва и какво не в играта на отбора?

- Харесва ми, че отборът тръгна сравнително добре пролетта и има най-добър актив в тези 5 мача от всички отбори (заедно с Черно море) - 10 точки. А "Левски" имаше два важни и тежки мача със силни съперници. Не ми харесва липсата на плеймейкър и лидер в отбора, на качествени играчи във всички линии, на добри скаути в отбора. Също така липсата на самочувствие, смелост и хъс в играта в мача с "Лудогорец", многото грешки във всички фази на играта...

- Имат ли шанс "сините" да станат шампиони?

- Шансовете на "Левски" да стане шампион са пренебрежимо малки. Почти сигурен шампион е "Лудогорец". Но ако показва пак колебливи игри и резултати, както в първите три мача, може да се завърже интрига за първото място.

- Как оценявате завръщането на Валери Божинов в тима и представянето на Николай Михайлов?

- Трудно ми е засега да преценя завръщането на Валери Божинов. Но при наличието само на един качествен нападател - Станислав Костов, и за нашето първенство Божинов може да помогне, ако навлезе във форма. Николай Михайлов показва отлична форма и нито един гол не е след негова грешка, както се случваше често есента - много голове паднаха след груби вратарски грешки.

- Как ще коментирате състоянието на "Лудогорец" и ЦСКА-София, тъй като и там имаше промени?

- "Лудогорец" тръгна определено зле пролетта - една загуба и два равни в първите три мача, но със Стойчо Стоев срещу "Левски" направи най-добрия си мач пролетта. ЦСКА-София също не се представи добре в първите си мачове - две загуби, а на Любо Пенев все съдията му е виновен. Отборът продаде двамата си най-добри нападатели, а не взе качествени заместници. Може би Али Соу ще бъде техният нов лидер в атака.



Още по темата: общо новини по темата: 1301
15.12.2019 »
14.12.2019 »
10.12.2019 »
07.12.2019 »
22.11.2019 »
21.11.2019 »
предишна страница [ 1/217 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: