Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Когато докладват на Живков за радиацията от Чернобил, той казва: Ще си мълчим
Автор: Екип Varna24.bg 08:40 / 14.06.2019Коментари (58)3281
©
На 26 април 1986 г. по време на планов експеримент в реактора инженерите допускат грешка, която предизвиква експлозия в четвърти блок на Чернобилската атомна електроцентрала. България се нарежда на осмо място по степен на замърсяване сред страните от засегнатия регион. Заради информационното затъмнение, спуснато от Политбюро през 1986 г., нашата страна заема първо място по ефективна доза облъчване на населението в Европа. За хората от високите етажи на властта са взети специални мерки срещу радиоактивните замърсявания, но обикновеният българин не е получил предупреждение. Дори напротив.

На манифеста по случай първи май под капките на радиационния дъжд тържествува трудеща се София. А децата, вместо да бъдат прибрани вкъщи, спокойно се разхождат по улиците, пише "168 часа". В телевизионно интервю бившият шеф на Националната следствена служба Ангел Александров споделя, че в първите дни на месец май в планинските и полските райони най-малките, които пият единствено мляко, за двайсет дни са погълнали количества радиация, надвишаващи нормата за радиоактивна защита тринайсет пъти. Той твърди още, че на четвърти май, когато докладват на Тодор Живков, че положението е много сериозно, той кима с глава и казва: "Ще си мълчим.“



Още по темата: общо новини по темата: 1301
15.12.2019 »
14.12.2019 »
10.12.2019 »
07.12.2019 »
22.11.2019 »
21.11.2019 »
предишна страница [ 1/217 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
затова комунистите са за трепане.Централата е гръмнала-гръмнала.Облакът с радиоактивен прах заля половин Европа.Само нашите комунистически престъпници скриха от хората.Другите държави взеха мерки.А нашите изкараха половин България да манифестират като алтави и ги валя радиоактивен дъжд,вместо да стоят скрити зад затворени и запечатани врати и прозорци.
-2
 
 
R.I.P на Elestar чо и се появи бате Бойко. Съвсем случайно. Гледам известие от donHuan...oтварям - коментари само на Elestar. Съвсем случайно. Затова карловския циганин все в мн.ч.говори. Щото са мн.ч.на тролски профили,но задника им един.Нищо де...РАК да хванете!Майка ви да и*а,червена ,платена сган.
-4
 
 
Сега стана ли ясно на уважаемата аудитория що за кретен е индивида Elestar. В тема за простака Живков ,той рони сълзи за руснаците.Че видиш ли американците разединявали света.За някой остана ли съмнения русофилския му г*з на този изрод и почерка на почетния руски консул в Пловдив,който му е сводник.Темата е за продажниците в БКП ,а той защитник на руснаците.Същите тези боклуци,които са нареждали да се мълчи и са лъгали. Elestar, ти не си българин проститутко проруска.
-2
 
 
"...На манифеста по случай първи май под капките на радиационния дъжд тържествува трудеща се София.....на четвърти май, когато докладват на Тодор Живков, че положението е много сериозно..."_____ Екипа, сами си противоречите в обвиненията - как да спре минифестацията на 1 май, като са му "докладвали" чак на 4-ти? А иначе филма е уникален! Елестар, стига с локуми и общи приказки - кое точно във филма е пропаганда?
на 14.06.2019 г.
-3
 
 
Най-нелепото филм пуснат от американци с явна цел пропаганда срещу руснаците и се започват едни теории и конспирации - които дори не са знае , дали са истински. Не виждате ли , как САЩ в момента водят политика на разделение на света , за да може те да си живуркат там и да се водят уж най-напредналата раса... Колко според вас ще издържат , ако продължават в същия дух... Представете си , какво ще се случи - когато руснаците се обединят с китайците , японците и германците...
на 14.06.2019 г.
+5
 
 
Така е в мръсните политически игри на империалистите (и СССР са такива) даже ако аварията бе станала десетина години по рано и не бе засечена от други държава и Припят нямаше да евакуират. Същевременно биха наддали вой до космоса ако щатите вземат че счупят живачен термометър.
+7
 
 
Цялата им партия е Срам за човешкия род...Убийци с червени потници!Е така след 9 ти Септември са избили цялата интелигенция на България,крадливи мишки!!!
-1
 
 
Изроди.Боклуци.Продажни селяндурски отрепки.Това са наследниците на онези дето взривяват храма Св.Неделя ,а днешните им наследници ,като селяндурката от Крушовица им слагат китки. И всички дето ще ми сложат минусчета и са тролчета на престъпната партия и те са изроди,боклуци и тъпи селяндури.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: