Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Крачи ли уверено отбора на ПСЖ към седма поредна титла в Лига 1?
Автор: Екип Varna24.bg 17:08 / 18.09.2019Коментари (0)859
©
През последните няколко години френският клубен футбол сякаш изживява ренесанс, най-вече заради един конкретен отбор. Това разбира се е тима на Пари Сен Жермен, като от както отбора от френската столица е притежание на катарската компания Катар Спорт Инвестмънтс, клуба се превърна в един от най-добрите отбори в Европа. Благодарение на редица много сериозни трансфери, като този на Неймар и привличането на старши треньори от най-високо ниво, ПСЖ се превърна в истински хегемон във френското първенство.

Затова съвсем логично и закономерно в края на миналия сезон парижани се поздравиха със своята шеста поредна титла в Лига 1 и общо осма в историята на тима. Това поставя столичани плътно зад отборите на Марсилия и Сент Етиен по брой спечелени титли в шампионата, като и двата отбора имат по 10 трофея в актива си. Но с темповете, с които ПСЖ печели титли в местното първенство няма да е изненадващо ако скоро те успеят да изпреварят и Марсилия и Сент Етиен във вечната ранглиста по брой спечелени отличия от Лига 1.

И ако съдим по първите няколко изиграни срещи от сезон 2019/2020 във френския елит, то шансовете на парижани за нова титла изглеждат повече от реални. За справка, след 4 изиграни кръга отбора воден от Томас Тухел записа три победи и една загуба с 10 отбелязани и само 2 допуснати гола. Изключвайки неочакваната загуба на ПСЖ от Рен в третия кръг, то по всичко личи, че Неймар и компания се целят в нов трофей, като до момента отбора бележи гол след гол без никакви проблеми.

Но освен със завидна атакуваща мощ тима разполага и с много адекватна защита, което е предпоставка за сериозни успехи. Затова, която и прогноза за мачове до края на шампионата да погледнем, ще видим, че именно клуба от френската столица е фаворит, особено ако става дума за това кой ще стане шампион. След четири кръга коефициента на парижани за пореден успех в шампионата е точно 1.10, като втория най-добър коефициент е на Лион (9.00), а трети и четвърти са отборите на Рен и Лил, които са далеч назад с един и същи коефициент от 67.00.

И макар задачата на ПСЖ за нова титла да не изглежда толкова трудна, то наставника на тима Томас Тухел ще има не леката задача да поддържа всички звезди в състава си доволни. Това важи с пълна сила за нападението на парижани, като клуба разполага с не един или двама офанзивни футболисти от световна класа. Тухел ще трябва да жонглира измежду Неймар, Килиан Мбапе, Единсон Кавани и новопристигналия Мауро Икарди, като все някой от тях ще трябва да остане на резервната скамейка.

Това обаче надали ще е Икарди, който се оказа ненужен за отбора на Интер и със сигурност ще търси регулярни игрови минути, което би било предизвикателство ако той продължи с бурния си нрав и проблеми извън терена. Наскоро пък бившия италиански футболист Пауло Ди Канио отправи любопитен коментар по адрес на Мауро Икарди и трансфера му в ПСЖ, наричайки парижкия клуб "дом за всички недисциплинирани играчи". Но дори и без Икарди в атака, парижани разполагат с достатъчно опции и класа в предни позиции.

Като цяло, може да се каже, че седмата поредна титла за ПСЖ изглежда повече от постижима, макар и сезона все още да е в своето начало. Факт, е че Томас Тухел разполага с отлични футболисти на свое разположение и по-скоро би било изненада ако парижани не грабнат поредния си трофей от Лига 1 през този сезон.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: