Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Аделина Радева: Не ми се живее вече толкова бързо!
Автор: Екип Varna24.bg 17:34 / 07.06.2020Коментари (0)1967
©
Аделина Радева се завърна в БНТ и пак ще води предаването "Още от деня", а през септември й предстои да се заеме с нов проект. Бившата водеща на "Здравей, България" по Нова тв не издава нищо повече. Преди дни в "Денят започва с Георги Любенов", където говори за трансфера си, Аделина загатна само, че в началото на есента ще изненадат зрителите с нещо хубаво.

"Добре дошла у дома!", с тази реплика посрещнали симпатичната блондинка колегите й в БНТ. Топлият прием означава много за нея, подчерта тя в неделя при Георги Любенов, с когото са и близки приятели. Миналия петък пък Аделина бе емоционално изпратена от колегите си в Нова тв и екранната си половинка Виктор Николаев, с когото последните две години водеха сутрешния блок "Здравей, България". "Обръщаш се назад – приятели, поглеждаш напред – пак така. Много е хубаво", щастлива е Аделина, че поддържа прекрасни отношения с колегите си и в двете медии. Тя е доволна, че пак ще е част от екипа на БНТ, където започва работа през 2008 г. Тогава Аделина се прибира в България, след като известно време е работила за ΑΝΤ1 Гърция и прави репортажи за Нова телевизия от гръцката столица.

"Там пораснах и станах самостоятелна. Отидох съвсем млада, 20-годишна. В София ме приеха класическа филология, спечелих стипендия за Гърция и заминах. Една година учих езика в тяхното ИЧС и после се записах в Атинския каподистрийски университет, специалност "Комуникации и средства за масова информация". Завърших там. Впоследствие започнах работа в телевизията. Прекарах в Гърция 11 години", споделяла е Аделина, която има гръцки корени по майчина линия.

Водещата стартира кариерата си в ефира на радио FM+. Била кореспондент в Атина и на програмите "Хоризонт" и "Христо Ботев" на БНР, радио "Експрес" и "Дойче Веле". След завръщането си в родината, Аделина продължава кариерата си в БНТ, където за първи път е екранна двойка с Виктор Николаев в "Денят започва". Била е автор и водещ на публицистичното предаване "Още от деня" между 2016 и 2017г., както и водеща на централната новинарска емисия "По света и у нас" от 2011. до 2018 г., когато решава да се премести в Нова тв. В медията Аделина отново е екранна двойка с Виктор Николаев в сутрешния блок "Здравей, България". В крайна сметка забързаното ежедневие й идва в повече, намекна преди дни Аделина като причина да реши да се завърне в БНТ.

"Много рано сутринта, преди всички да са се събудили, вече си в днешния ден и го развиваш. А в предаване, което е в по-късен час, ти си оставаш в този ден. Защото след сутрешния блок започваш да живееш в следващия... На мен не ми се живее вече толкова бързо. Искам да се насладя малко на настоящето. Чувствам го като нужда. Чувствам, че има още неща, които могат да бъдат докоснати в днешния ден, преди да тичаш към следващия", сподели журналистката.

Според нейни колеги, Радева така и не успяла да свикне с интензивния график и ранното ставане всеки ден. За да започне предаването в 6,20 сутринта, тя трябвало да е в сградата на телевизията най-късно в 5,30 ч. От дома си до студиото, което е близо до летището, пътувала близо половин час. Така й се налагало да става всяка сутрин около 4, което било убийствено. Не можела да се наспива, а хроничната умора се отпечатала на лицето й и вече имала известни здравословни проблеми. Мъжът й още миналата есен бил категоричен, че трябва да напусне, а сега Аделина най-сетне го послушала.

Не по-малко е наклонила везните и примамливата оферта, която блондинката получила от ръководството на БНТ. Аделина не издаде каква точно е. Вероятно ще се разбере чак през септември. Водещата само намекна за нея: "Направиха ми предложение, което не можах да откажа, както се казва. Повече подробности за това ще имам септември, сега ще си мълчим". Дотогава тя ще радва зрителите като водеща на предаването "Още от деня", в което се връща "с огромно желание". Не само, защото и преди го е водила, а и защото е била сред най-верните му зрители. Едва ли в БНТ заплатата й е голяма. Според различни публикации, в Нова тв журналистката е получавала близо 10 000 лева месечна заплата.

При трансфера си в БНТ Аделина изтъкна, че е взела решението уверено. А според това, което е споделяла в интервюта, едва ли е направила важния избор, без детайлно обмисляне и разговор с мъжа си – режисьорът Борис Радев, с когото имат син Андрей. Блондинката е казвала, че със съпруга й търсят съветите си, но не постоянно, тъй като понякога се уморяват да говорят за работа. "Той е критичен човек. Ние рядко се хвалим и не си създаваме излишно домашно самочувствие. По-ценно ни е да научим един от друг за грешките си и да ги поправим. Научила съм колко е важно човек да разпределя енергията си правилно, да поставя акценти. Че има по-важни и по-малко важни изречения. Това са неща, които актьорите учат, а журналистите стигат до тях по емпиричен път", споделяла е Аделина, като е допълвала, че за нея е важно как стои пред камера и се вслушва в съветите на мъжа си, пише Уикенд.

Въпреки забързаното си ежедневие и много ангажименти, двамата успяват да си създадат романтични моменти дори през седмицата. Често след работа си правят срещи на кафе на различни места и се стараят да си устройват малки бягства от режима, който имат, и задължителните, но малко скучни теми, за които трябва да си говори в едно семейство. "За запазване на отношенията е много важно и чувството за хумор. Мисля, че дори една връзка да е подложена на изпитание, ако хората не се приемат толкова насериозно и се погледнат отстрани с хумор, кризите ще се преодоляват по-лесно", споделяла е Аделина.



Още по темата: общо новини по темата: 1312
18.06.2021 »
21.05.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
23.12.2020 »
13.10.2020 »
предишна страница [ 1/219 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: