Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът: Бойко Рашков да сложи две патрулки с полицаи и ограничи достъпа на коли до Морската градина!
Автор: Пламена Николова 16:10 / 04.05.2022Коментари ()4622
© Varna24.bg
Байко Рашков да сложи две патрулки с полицаи на входовете и ограничи достъпа на коли до Морската градина. Това коментира на брифинг днес кметът на Варна Иван Портних, предаде репортер на Varna24.bg.

Твърденията на областния управител, че подкрепя спирането на колите в парка, категорично не отговарят на истината. Благомир Коцев и като физическо лице, и като свързан с фирми, е обжалвал на всички съдебни инстанции моите заповеди за спиране на автомобилите в Морската градина. Той атакува в съда и пътните забранителни знаци, и действията на Общинска полиция, както и актуализацията на Генералния план за организация на движението на територията на община Варна, чрез който бяха регламентирани забранителните знаци за достъп до парка, припомни кметът.

"От изказването на областния управител  стана ясно, че той иска връщане на автомобилите в Морската градина като се осигурят паркинги, чрез откупени от общината частни терени за милиони. Това е гениална стратегия за съсипването на градината", коментира още Иван Портних.

"Държавата има имоти в Морската градина! Затова искам да попитам - готов ли е областният управител да ги предостави за изграждане на паркинги, каквато е мечтата му?  И защо, след като държавни терени в парка, той предлага общината да изкупува частни парцели с парите на варненци?, попита кметът. Другото предложение, което бе направено, е МВР да разпореди на КАТ да спира достъпа на автомобили в Морската градина, тъй като там има само алеи, а не улици.




Още по темата: общо новини по темата: 29
26.04.2021 »
04.03.2021 »
29.06.2020 »
24.06.2020 »
25.02.2020 »
12.02.2020 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Kmetut-Boiko-Rashkov-da-slozhi-dve-patrulki-s-policai-i-ogranichi-dostupa-na-koli-do-Morskata-gradina-1260964
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.