Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
СДВР разкри водещата версия за жестокото убийство на Алена Щерк
Автор: Йоланда Пелова 16:50 / 30.05.2022Коментари ()1296
©
"Установено е, че на 26-ти вечерта Алена Щерк е била при свои близки и около полунощ се прибира на адреса. След като се прибира - може би се случва случката, къде точно е извършено деянието - предполагаме, че или в гаража, или в автомобила. За нейния апартамент категорични данни не можем да кажем". Това ни насочи към мястото, където беше намерен и трупът", заяви началникът на отдел "Разследване“ в СДВР комисар Стойно Цветков във връзка с убитата IT специалистка.

За личния автомобил на Щерк е установено, че се е движил посока Перник до Радомир и обратно.

"Това, което ни ориентира за мястото, където евентуално е оставен трупът, беше това, че по посока на пътуването към Радомир има едно известно забавяне от точка до точка".

Доказателствата, които са събрани на този етап, за убийството й сочат, че извършителят е бившият й приятел - Виктор Спига. 

"Експертизите потвърждават, че има ДНК профил женски и мъжки профил по колата. Иззети са съответните лични вещи на пострадалата и на обвиняемия, на който прокуратурата повдига и други обвинения", обясни още той.

"За адвокатът на Спига, който се изявява медийно знаем, че той се е занимавал с разделянето на бизнеса, който са имали пострадалата и обвиняемият. В тази връзка те са поддържали контакти и адвокатът се е занимавал с бизнес делата на обвиняемия. Това, което знаем е, че основните проблеми са били с Виктор Спига. Той има достъп до апартамента, защото преди това е живял в апартамента, в който е живяла пострадалата. Те са се разделили преди няколко месеца и той тогава се е преместил в друго жилище. Той е познавал обстановката. След като тя се прибира от срещата с близките си, обвиняемият е в района. Имало е пререкания, имало е изблици от негова страна на ревност. Две са версиите по които се работи, но надделява тази с любовта", коментира още комисар Цветков.

По думите му обвиняемият не се е качвал на самолет. "Той е преминал границата на България с автомобил, който е взел под наем и е напуснал страната". 

От Прокуратурата заявиха, че делото вече се води за умишлено убийство.




Още по темата: общо новини по темата: 30
16.02.2024 »
18.12.2023 »
17.06.2023 »
28.04.2023 »
27.04.2023 »
24.04.2023 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/SDVR-razkri-vodeshtata-versiya-za-zhestokoto-ubiistvo-na-Alena-Shterk-1275201
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.