Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Артисти искат кметът да върне по местата прибраните преди дни кучета
Автор: Екип Varna24.bg 15:55 / 31.08.2010Коментари ()3313
© Varna24.bg
В отворено писмо актрисата Фани Коларова и нейни колеги, участващи в международния фестивал "Любовта е лудост" настояват кметът на Варна да върне прибраните преди дни бездомни кучета по местата им, а именно в района на Фестивален и конгресен център Варна. Това съобщи Николета Балабанска от групата за защита на животните във Варна. Писмото е в отговор на отвореното писмо, което защитниците на животните изпратиха до гостите на фестивала след акцията за прибиране на бездомните кучета от района на Севастопол и Фестивален и конгресен център в деня на официалното откриване на филмовия фест. В него защитниците информираха обществеността, че от централната част на Варна са прибрани напълно безобидни и дружелюбни кучета с мотива, че ще представляват опасност за гостите на фестивала.

"Тези животни не представляват никаква опасност както за гостите, така и за гражданите на Варна и използването на един кинофестивал с прекрасното заглавие "Любовта е лудост" е опит за оправдаване на нехуманна и в разрез със Закона за защита на животните акция. Молим Ви за съдействие и помощ тези беззащитни и невинни животни да бъдат върнати отново там, където живеят от години без на нараняват никого. Защото Любовта не е просто лудост - тя е дълбоко чувство на обич и уважение към по-слабите и беззащитните... Нека любовта да носи само щастие - не болка!!!", се казва още в писмото. Несъгласие с решението на кметството на Варна за принудителното отстраняване на бездомните кучета от района на Морската градина изказват и актрисите Аня Пенчева и Биляна Петринска, както и актьорът Михаил Мутафов, от чието име също е подписан отговорът към отвореното писмо на защитниците. Според действащия закон, ако кучетата са кастрирани и неагресивни, какъвто е случаят, не бива да се премахват от местата им. По закон кучета се разселват само ако са в близост до детски градини, училища и болници.

"Надяваме се и Ви молим да удържите на дадената от Вас дума и кучетата да бъдат върнати по местата от които принудително бяха прибрани", се казва още в писмото. Организаторите на филмовия фестивал също се разграничават от акцията на общината за прибиране на безпризорните кучета. По думи на Николета Балабанска деветте кучета, прибрани в приюта в Каменар са в добро състояние. Очаква се песовете да бъдат върнати по местата им след закриването на фестивала. "Ще искаме разрешение от кмета на Варна доброволно да се грижим за животните в Каменар, както е в другите приюти в страната", завърши Балабанска.

Източник: Агенция "Фокус"




Още по темата: общо новини по темата: 56
08.07.2015 »
26.07.2012 »
19.07.2012 »
23.05.2012 »
21.05.2012 »
19.04.2012 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Artisti-iskat-kmetut-da-vurne-po-mestata-pribranite-predi-dni-kucheta-188346
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.