20% ръст на интереса към България от чуждестранни инвеститори

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
14:46 / 07.07.2021
1292
Само за последния месец и половина в Българската агенция за инвестиции има ръст от 20% на инвеститори от цял свят, които имат желание да развиват бизнес в България. Това съобщи Стамен Янев, изпълнителен директор на БАИ, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"България е добро място за инвестиции, това се показва и с днешната високотехнологична инвестиция в Пловдив. България продължава да стои на инвестиционната карта и има ръст в преките чуждестранни инвестиции", отбеляза Янев. 

20-процентният ръст на заявленията за нови инвестиции в България означава реални проекти, които ще стартират в най-скоро време. Процесът на осъществяване на една инвестиция отнема срок между 6 и 18 месеца. 

Стамен Янев припомни, че министърът на икономиката Кирил Петков вчера отчете нови 602 намерения към страната от цял свят, които в следващите няколко месеца ще се превърнат в реални сделки и инвестиции в България. В най-скоро време се очаква да завърши процесът по стартиране на сериозна инвестиция в автомобилния сектор.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Огромна тапа на АМ "Тракия" в посока София, колите се движат изкл...
Шофьор пресметна: 50 километра за близо 2 часа!
Даниел Митов във Варна: Експериментите и "сглобките" трябва да пр...
Борисов честити Деня на храбростта
Прокурор се застъпи по дело срещу врачка, ето какво последва
Българи и гърци въртят чевермета до 65 минерални извора, музиката...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).