Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес империя изградиха братя Аргирови, въртят много пари
Автор: Екип Varna24.bg 11:45 / 09.02.2022Коментари (0)2406
©
Бизнес империя са изградили братята Благовест и Светослав Аргирови. Естрадните звезди от близкото минало са собственици на 10 фирми, които развиват дейност на територията на столицата, вижда се от справка в Търговския регистър. Всички те са регистрирани на адрес в софийския квартал "Лозенец“ и се занимават с разнообразни дейности, като преобладаващи са търговията с недвижими имоти, строителство, инвестиционни сделки, посредничество, консултантски услуги, импресарска и рекламна дейност и мениджмънт.

62-годишните близнаци не се притесняват от кризата, която удари музикалната индустрия заради Ковид-19 и липсата на сценични ангажименти, тъй като не разчитат за прехраната си на хонорарите от участия. Певческата им кариера от десетилетия е на заден план и се е превърнала по-скоро в хоби, отколкото в професия. Музикалните идоли от 80-те са проявили отличен бизнес нюх и живеят охолно, като техни колеги издават, че отдавна са в списъка с милионери на страната ни. Въпреки това си останали все така земни и за разлика от други естрадни величия не се оплаквали, че са ощетени и забравени от държавата.

Пръв в бизнес начинанията се ориентирал Благовест Аргиров, който всъщност се усетил, че хлябът е в имотите, и основал първата си кантора още докато брат му пребивавал в Норвегия. Светослав изкара доста години в скандинавската държава, където продължи да се препитава с музика. Там той бе първо ректор на музикалното училище в градчето Бронойсунт, където после остана като преподавател, а междувременно беше и директор на хор и оркестър, докато се пенсионира и успя да взема солидна чужбинска пенсия, която си дойде да харчи в България.

Освен това близнакът работеше и като музикант на орган към местната протестантска църква, където стана член, без да се налага да сменя религията си.

През 2017 г. брат Аргиров реши да зареже живота извън граница и заедно с жена му се върнаха у нас след повече от 20 години в Норвегия. Преди да се качат на самолета с еднопосочен билет, те дори продадоха къщата си, която се намираше на 50 метра от Норвежко море в Бронойсунт.

И двамата братя са женени за чужденки. Съпругата на Светослав е норвежка и се казва Кристин, а Лили, жената на брат му Благовест, е родом от Румъния. Те също помагат в семейните им бизнеси и са доволни от живота в България. Миналото лято братята инвестираха и в къща в Гърция, където прекараха лятото в компанията на своите красиви половинки.

Синовете и на двама им – Александър и Кристофър, обаче не се вълнуват от бизнес начинанията им и са предпочели на този етап да останат в Норвегия, пише "Ретро". Александър е военен пилот и инструктор в Кралската академия на държавата, а Кристофър, наследникът на Светослав, е рок музикант. Засега от двамата братя само Благовест е станал дядо. Той има двама внуци, вторият от които проплака през миналата 2021 г.



Още по темата: общо новини по темата: 3610
04.10.2022 »
24.09.2022 »
21.09.2022 »
18.07.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
предишна страница [ 1/602 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Обвинения срещу кмета на Община Дупница
Бум на коклюш в България
Евровизия 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: