Бременна от ром българка опита да се самоубие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (40)
15:51 / 04.08.2015
7799
16-годишно момиче от Дупница се натрови с коктейл от десетки таблетки антибиотик, бусколизин и хапчета за високо кръвно, ползвани от баба ѝ. Тя е настанена в детско отделение на общинската болница в града с опасност за живота, пише вестник "Струма".

По спешност е транспортирана в столицата, след като при прегледа се оказало,че тийнейджърката е бременна. Преди да изпие хапчетата, написала SMS на любимия: "Сбогом! Обичам те много!".

Кристина К. от две години излиза с момче, но връзката им не е одобрена от роднините ѝ. Майката и бащата на момичето са разведени. Преди години майка ѝ заминала на гурбет в Италия и оставила детето на грижите на баба му. Кристина се влюбила и спряла да ходи на училище, била е ученичка в ОУ "Климент Охридски" в Дупница. 

Майка ѝ е извикана от "Закрила на детето" в града спешно да се прибере от Италия, за да се вземат адекватни мерки за Кристина. Бащата е инвалид, няма средства да се грижи за нея. Майката с помощта на социалните служители настанили тийнейджърката в Дома за деца без родителска грижа в Дупница. Тя обещала, че повече няма да се вижда с любимия, но излъгала.

Като разбрала, че е бременна, се зарадвала, че ще става майка, но се уплашила, че роднините ѝ няма да разрешат да заживее заедно с бащата на детето ѝ. Семейството на момичето са българи, а любимият ѝ е от ромски произход. 

В крайна сметка превъзмогнала страха и казала на баба си, че е бременна. Последвал скандал и забрана да се вижда с приятеля си. Тогава Кристина издебнала баба си, грабнала кутията с лекарствата и ги изпила. Открита е от бабата почти безжизнена, паднала на пода с пяна на устата.

Съседи чули сърцераздирателните викове на бабата и се притекли на помощ. Някой от тях се обадил на телефон 112. На място пристигнал екип на Спешен център Дупница. 

Момичето веднага е транспортирано в детско отделение в общинската болница, а оттам в Майчин дом в София. Има опасност за живота както на тийнейджърката, така и за бебето ѝ.


Виж коментарите (40)
Още новини от Национални новини:
Днес е най-важният ден от Страстната седмица
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).