Буболечки натиснаха Виктор Спига в ареста

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:29 / 20.06.2022
812
Обвиненият в убийството на IT специалистката Алена Щерк - Виктор Спига, се оплака, че бил нахапан от буболечки в следствения арест на бул. "Г.М. Димитров“. 

Той направи това чрез своя адвокат, който настоя в събота пред Софийския градски съд на чужденеца да бъде назначена съдебномедицинска експертиза, която да установи дали Спига има алергия, както и дали тези ухапвания биха довели до алергичен шок и смърт. 

Съвет

Магистратите оставиха искането без уважение и посъветваха обвиняемия да се обърне към медицинските лица в следствения арест. СГС остави Спига в ареста.

Определението не е окончателно и Спига може да го обжалва пред САС. ДНК експертиза, според която кръвта от Алена е по сифоните на мивките в дома на чужденеца, го заковават.

Според разследващите Спига се е измил старателно и се е опитал да заличи следите си. Освен това в съда стана ясно, че пуерториканецът е склонявал своя позната да му осигури алиби, казвайки, че в нощта на убийството на 26 срещу 27 май е била с Виктор. 

Вино

След изчезването на Щерк Спига напуснал страната с автомобил под наем през Гърция.

Оттам той е заминал в Италия. Именно там бе арестуван, а впоследствие върнат у нас. По думите на защитата му Спига не е бягал и не се е крил. Той дори напазарувал вино с намерението да го продава в България, аргументираха се адвокатите, пише "Телеграф".

Според разследващите мотивът за жестокото убийство е ревност. Главата на Алена била размазана с неустановен тъп предмет. Тя изчезна в края на май месец, няколко дни по- късно тялото й бе открито на сметище край Радомир.

Виж коментарите (0)

Още по темата (30):
16.02.2024 Подробности около Виктор Спига и Алена Щерк
18.12.2023 Спига си заредил хладилника след убийството на Щерк
17.06.2023 Преди убийството: Орлин видял чат на Евгения с друг мъж и полудял
28.04.2023 Адвокат по делото "Евгения": Подготовката е правена с ясното съзнание да бъде убита
27.04.2023 Приятелки на убитата Евгения, намерена в куфар: Орлин беше обсебен
24.04.2023 Лъсват плашещи подробности! Съпругът на Евгения, която бе намерена в куфар, искал да я изгори жива, но баща му го разубедил
Още новини от Национални новини:
Лекар каза кои са най-рисковите групи за коклюша
Случаят "Пуделгейт": Марин Димитров иска да излезе на свобода
Не забравяйте чадърите, очакват ни валежи
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).