Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
јнализи
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
ƒве кучета в градски€ транспорт разделиха социалната мрежа на две
јвтор: ≈кип Varna24.bg 10:09 / 13.07.2022 оментари (19)348
© ‘ейсбук
Ѕаща с бебе и две кучета в трамва€. Ќа първо четене н€ма нищо притеснително в това. “ук обаче става въпрос за две кучета, които са без намордник и повод дори, което е предпоставка за инцидент, особено когато става дума за градски€ транспорт.

¬еликолепната четворка, трамвай 8 в —офи€. “ака е озаглавена публикаци€ в социалната мрежа, на ко€то виждаме въпросното семейство, разположило се спокойно в превозното средство, вид€ Sofia24.bg.

“ук правим едно уточнение - Ќ€маме нищо против кучетата, но редно ли е да се воз€т в обществени€ транспорт по този начин?

≈то и н€кои от коментарите във ‘ейсбук:

- "ќбичам кучетата, но все пак са кучета. Ќе е нормално това нещо, а да не говорим, че все по-често се забел€зва и по молове та дори и в ресторанти. ¬ такива моменти ми липсата старото време, в което такава свободи€ н€маше";

- "—офи€ е друга държава на фона на градовете в Ѕългари€. ¬ъв ¬арна никъде не пускат с домашни любимци, да не говорим за малките градове";

- "—трахотен отбор. Ќад€вам се да виждам все повече такива добри примери";

- "“ова, ако захапе не пуска, докато не счупи кокал, а често го прав€т без видима причина. Ќе е играчка, колкото и романтично да се изказвате";

- "јко ще оставим ирони€та (не романтика) настрана, то тези "кученца" не им е м€стото дори в парка. 107 кг захапка не чупи само кокал, те не пускат и нападат често непровокирани. «атова в  анада, UK и други страни са забранени. “е и още н€колко породи тр€бва не само намордници и къси поводи, а и задължително обучение на кучето и психотест на собственика. Ќай-добре забрана. ј при нападение - приспиване на животното и затвор за кучкар€. Ќо тук е Ѕългари€ нито ги глоб€ват, нито забележка им прав€т, даже им се радват. јко нападне н€кого ще се намери една полицайка "инфлуенсърка" и двама от 4-то –ѕ” и бързо ще му прикри€т следите. ѕосле в съда не са негови кучетата, не се возил той в трамва€ и не помнел нищо от случа€. Ќаправо си е романтично - 1к лайка и сърца за тази "мила" гледка и куп нападки на цитиралите правилника;

- "» всички останали пътници събрани в кра€ на трамва€. јко кучетата б€ха на каишка и с намордници, обществената реакци€ щеше да е съвсем друга";

- "“ези кучета тр€бва да са вързани и с намордник. Ќе ме интересува колко са добрички и т.н. јко ги вид€ н€ма да се кача в трамва€. ¬с€ко куче е добро за собственика си, но това е животно, което ако не е тренирано правилно може всичко да направи. ƒа не говорим, че снимате хората и сигурно не сте ги и питали. јко така ме снимаш ще дойда и ще ти счуп€ телефона в зем€та";

- "Ѕих предпочела да се кача до тези кучета, а не до смрадливите талибани, които си л€гат по седалките и си качват гнусните крака на седалките, и контролите ги подминават, защото ги е страх от т€х, ежедневно ... и всички ги гледаме, но никой не се обажда;

- "ћного обичам животните, особено кучетата, но това на снимката в никакъв случай не е ок. Ќ€ма как да изпл€скаш 2 големи кучета насред трамва€, без каишка и без намордник. Ќе и в нормална държава. Ќо тук все пак говорим за јбсурдистан, така че всичко е точно"

- " учетата са прекрасни, спор н€ма...

¬ градски€ транспорт обаче следва да са поне на повод!

 олкото и да си познава човек кучето, то все пак си остава куче. »ма хора, които се страхуват и от елементарна култура е редно да им се спести да се сблъскват челно със страховете си.

ƒа припомним и н€кои правила:†

—обственикът на куче е длъжен:

1. ƒа го води винаги на повод не по-дълъг от 2 метра. —вободно пускане на кучето е разрешено само на специално предвидени за целта места;

2. ƒа води кучето винаги и навс€къде само на повод и с намордник, ако е агресивно;

3. ƒа не подтиква към нападение кучето срещу хора и животни, освен в услови€та на неизбежна самоотбрана;

4. ѕри пътуване със средствата на обществени€ транспорт да води кучето на къс повод и с намордник или в транспортен кафез.
«ареждане! ћол€, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.07.2022 г.
0
 
 
този, който беше написал, че питбулите са забранени в јнгли€ и др.. ≈ чисто побъркан. Ќо иначе според мен дори навън кучето тр€бва да е с каишка, не защото може да захапе н€кой, но и защото не се знае какви хора или други животни има на улицата.
Aнонимен
на 15.07.2022 г.
0
 
 
“очно такова куче преди 10 дни едва не разкъса друго в центъра на —офи€.¬ързано до вратата на един магазин,в който влизат посто€нно хора.ћожеше да е човек,а не куче.≈два ги разтърваха,даже и едини€т собственик пострада....,а други€ нагъл до безсъзнание. Ќикакви кучета без намордник и повод!!!!!
Aнонимен
на 15.07.2022 г.
0
 
 
» аз имам куче но не го качвам в градски€ транспорт той е за хора все пак въпрос на възпитание !!!
Aнонимен
на 14.07.2022 г.
0
 
 
’ората, които плюете по кучетата сте малоумни и много по-опасни от т€х! √нус ме е от вас и изпитвам истинско отвращение! √радски€т транспорт е пълен с мърл€ви и нечистоплътни хора, които миришат но имат претенции до небесата!
Aнонимен
на 13.07.2022 г.
+1
 
 
ќпасна порода н€ма. »ма опасни собственици.
Aнонимен
на 13.07.2022 г.
0
 
 
јма, „≈ анархи€ и тъпоти€. Ќе стига кучета и то две от каква опасна порода само и без наморници. Ќо така ще е н€ма санкций, ред и контрол.
Aнонимен
на 13.07.2022 г.
0
 
 
»мам 2 кучета Ѕќ ,но винаги са на повод! ƒа не говорим пък да се воз€т в градски€ транспорт. ’одим пеша или с кола, когато сме с т€х. ¬ такси са ни качвали само с гол€мата. “р€бва да има €ки глоби за такива нарушители.
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« јвгуст 2022 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
ѕарламентарни избори 2022 г.
“оплофикаци€ —офи€
“¬ и шоу сезон 2022/2023 г.
Ћ€то 2022
√рипна епидеми€ обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справ€ ќбщина ¬арна с овлад€ването на последиците от проливните дъждове?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg

«а реклама:
“арифи (виж)
тел.: 0887 45 24 24
office@mg24.bg

≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2022 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: