Ето как кипърският бизнесмен е убил край Пловдив циганина крадец

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
13:50 / 25.06.2021
1171
Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Димитракис Пирилис, на 61 г., кипърски гражданин, постоянно пребиваващ в България, за това, че на 11/12.05 2019 г., в землището на с. Болярино, обл. Пловдив, в местността "Крушака“, при управление на товарен автомобил, марка "Форд Рейнджър“, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на П. Г., на 30 г. – престъпление по чл. 343, ал.1, буква "в“, във вр. чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият е гражданин на Република Кипър, като през 2002 г. се преместил да живее в България. Закупил земеделски земи и направил кравеферма в землището на с. Болярино, обл. Пловдив. В стопанството често ставали кражби на животни и имущество, за което били подавани сигнали в полицията. Поредното посегателство било на 8 срещу 9 май 2019 г. Тогава от фермата били отнети пет крави. Поради тази причина всяка вечер Димитракис започнал да обикаля с автомобила си около фермата, за да я пази и следи за крадци.

На 11 май 2019 г. около 22,30 часа той  отново излязъл да направи обход с колата. Половин час по-късно забелязал група мъже да извеждат шест крави от стопанството му. Първоначално Пирилис бил слязъл от автомобила, но се уплашил, качил се в колата, угасил фаровете и се заключил. Страхувал се, че мъжете може да го нападнат.

Той видял как крадците извели животните през огражденията и се насочили към близката нива, засята с люцерна. Оттам трябвало да отведат кравите на автомагистрала "Тракия“ и да ги натоварят на бусове. Димитракис Пирилис знаел за пътя на животните, понеже и преди ставали кражби от фермата му по същата схема.

Обвиняемият потеглили с колата след групата мъже, които водели животните. Движел се с около 20 км/ч, първоначално със загасени фарове на автомобила, като в един момент ги светнал, за да сплаши крадците и да спаси кравите. Щом го видели, мъжете се разбягали из нивата. Животните се насочили към стопанството. 

В това време обвиняемият Димитракис Пирилис направил два десни завоя в нивата, за да се върне обратно към фермата, но в този момент нямал видимост и блъснал с автомобила един от мъжете - П. Г., на 30 г. Той по-късно починал от нараняванията си. При катастрофата е пострадал още един мъж, като му е била причинена лека телесна повреда.

По делото са извършени експертизи, според които причината за катастрофата е несъобразяване на водача с обстоятелството за липса на осветеност и видимост на мястото и много възможности от траектории за движение на пешеходците и автомобила. Смъртта на П.Г. е настъпила вследствие на кръвозагуба от тежка черепно-мозъчна травма, според съдебномедицинската експертиза.

Установено е, че четирима мъже са участвали в отнемането на животни от фермата на Димитракис Пирилис в нощта на катастрофата, сред които е бил и П.Г. Те са рецидивисти.  Осъждани са многократно, а някои от тях и за предходни кражби на животни от фермата в землището на с. Болярино.  

За опита за кражба на животни на 11 срещу 12 май 2019 г. трима мъже са осъдени на "лишаване от свобода“. На двама от тях е наложено наказание от по 9 месеца затвор, а на третия – 6 месеца затвор.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Виж коментарите (2)

Още по темата (5):
11.05.2022 Ексклузивно: Роми атакуваха джип до Пловдив, шофьорът - известен бизнесмен!
30.08.2021 Условна присъда за бизнесмена, убил крадлив ром: По-добре на електрическия стол, за да приключат мъките ми в България!
16.05.2019 Тези са двамата помагачи на убития край Болярино крадец!
14.05.2019 Ромите от Болярино заплашиха със саморазправа, жената на фермера пазена от полиция
13.05.2019 Пълни подробности около убийството на крадливия ром
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...
Големите печеливши, които работят в Денят на труда и не искат той...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).