Готвят "кървав" протест срещу продажбата и консумацията на месо

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
17:03 / 04.05.2016
1191
Центърът на София ще потъне в кървища, а бул. "Витошка" ще стане арена на брутални сцени. Касапи ще режат трупове като в моргата и ще ги пекат на чеверме.

Осакатени хора ще се въргалят по улиците в неделя на 8 май. Не излизайте от вкъщи, ако сте със слаби нерви. Пенсионери и деца по-добре да не припарват до центъра на столицата.

Група млади активисти вегани и вегетарианци са решили да протестират срещу продажбата и консумацията на месо. Те ще "разфасоват хора" и ще ги опаковат с фолио в тарелки. Осакатените мъже и жени ще бъдат изложени като за продан в кварталната месарница.

Ето как обясняват те във Фейсбук пърформанса си:

"Група активисти решихме да изразим личната си позиция и отношение спрямо продажбата и консумация на животни. Ние открито и твърдо заявяваме, че "Месото е убийство!".

Нашия глас е гласът на труповете в чиниите, труповете в хладилниците, труповете в кланиците, труповете на село в двора на баба и дядо, труповете, които висят в супермаркета или местната месарница. 

Труповете не могат да говорят, но ние можем.
Станете част от една вълнуваща, незабравима и драматична демонстрация. Нека всички заедно бъдем гласа на животните".

Това призовават организаторите в групата си във Фейсбук. В демонстрацията в неделя ще участват доброволци от повече от 20 държави. На повече от 20 езика е преведен и призивът за гражданско участие в страницата на събитието във Фейсбук. Очакват се и поне 100 вегетарианци и вегани да се включат от България.



Източник: Блиц

Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...
Големите печеливши, които работят в Денят на труда и не искат той...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).