Калфин: Червените линии на преговарящите за съставяне на правителство са гъвкави

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:26 / 20.07.2022
1048
"Червените линии на преговарящите за съставяне на правителство са гъвкави. ПП биха отишли на нови избори, но рискуват да излязат от управлението. Останалите нямат желание да отидат на избори. Това е единственото, което може да бъде решение за коалиция... И да има правителство, то няма как да издържи дълго. Не виждам съдържателна програма".

Това каза пред БНР Ивайло Калфин, директор на Европейската агенция за подобряване на живот и труд, бивш вицепремиер, бивш външен и социален министър и бивш евродепутат.

Според него силната зависимост от руски газ е и силна политическа зависимост от Русия, "а политическият въпрос за нас е търсене на енергийна независимост":

"Късмет за България е, че сме малки консуматори на газ. Затова по-лесно бихме намерили алтернативни източници и това е работа на правителството. Българското правителство зависи от решенията на ЕС, което не е достатъчно. Руският газ не може да бъде заменен 100% с алтернативни източници. Правилно решение е да се търси по-малко зависимост от газ и повече интерес към други източници. Не е приемливо цялата икономика на Европа да зависи от решенията в Кремъл".

Калфин допълни, че ЕС е инструмент, който помага на страните членки, "но би било зле, ако го възприемаме като лош стопанин, който трябва да излъжем по андрешковски":

"Ако действително мислим, че има проблем и че всички заедно можем да го решим, ще бъдем по-успешни. Ако мислим, че някой ни налага решения и ние ще го надхитрим, няма как да бъдат успешни едни мерки".

Виж коментарите (0)

Още по темата (741):
04.09.2022 Слави Трифонов провокира с нестандартни клипове
10.08.2022 Ивайло Вълчев от ИТН: Ако е имало сценарий за падане на кабинета "Петков", не е бил написан от нас
10.08.2022 Крие ли имуществото си Слави Трифонов?
29.07.2022 ИТН ще се яви самостоятелно на предсрочните избори
29.07.2022 Готвят и жена за премиер на новия служебен кабинет, ето коя е тя
29.07.2022 Доц. Георги Кючуков във Варна: Цялата процедура по отстраняването на руските дипломати беше крещящ политически акт
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Meteo Balkans: Идват нови валежи. Има риск от наводнения, това мо...
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Рибарите по морето са много притеснени
Д-р Аспарух Илиев от Берн: Спрете с целуването на бебето и струпв...
Студентски стол в голям наш град стана хит: Предлага салата за 1,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).