Калоян Паргов: Въпросът е кому е нужна БСП

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (2)
15:17 / 07.10.2022
602
Не само БСП се в сложна ситуация,  цялата държава и политическата система се намира в сложна ситуация, защото на тези избори отново виждаме някакви тревожни сигнали, които започват да се задълбочават. Това заяви за Радио "Фокус" в сутрешния блок "Добро утро, България" Калоян Паргов, член на Национлания съвет на БСП.

"Над 60% от българските граждани отказват да припознаят тази политическа система и политическите партии като възможни техни представители. От това страда и самата БСП. Ако правим сравнение с изборите от ноември, сигурно няма да намерим някакви големи разлики – минус един депутат и минус 35 000 гласа, плюс-минус, както ще каже някой от Националния съвет и от националното ръководство, случва се в зависимост от избирателната активност. "Да, ама не" , беше казал един журналист, който стана пословичен с тази фраза. Ако ако правим сравнение с предишни години, и то най-вече с близките предишни години,  примерно мартенският резултат 2017 година, означава огромна загуба на електорат", каза Паргов.

"В момента има две партии, които изместиха БСП от собственото й поле. От една страна  - либералната "Продължаваме промяната“, която говори за пенсии и  социална политика, и показва ляв уклон в своята политическа парадигма. От друга страна "Възраждане“ се явява водещата русофилска партия – поле, което десетилетия наред беше заето от БСП в полюсното противопоставяне Изток-Запад", анализира  ситуацията социалистът. 

"Оттук нататък въпросът е кому е нужна БСП и къде се намира БСП, и за какво ще служи БСП? Дали тя ще продължава оттук нататък да бъде присъдружна партия, подкрепяща една или друга водеща политическа сила, което е нетипична за левицата позиция, или ще търси промяна, която да изведе отново до тези водещи позиции, които заслужава тази столетна партия", очерта проблемите пред червените Калоян Паргов.

Виж коментарите (2)

Още по темата (865):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
26.01.2023 Георги Свиленски: БСП направи възможното и това, което очакваха българските граждани
27.12.2022 Юрий Асланов: Политическа нестабилност ще се прилее в икономическа и остро ще се усетят социалните последици
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Слави Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...
Големите печеливши, които работят в Денят на труда и не искат той...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).