Мика Зайкова: Нека да не се правим на повече католици от папата, изборите не са решение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:45 / 21.07.2022
1309
Аз се надявам, че вече ние от ИТН и другите от ПП са усетили, че така не може да се управлява държава, ще седнем на една маса и ще разберем кои са най-важните неща. Това каза пред "Фокус“ Мика Зайкова, икономически анализатор и финансов експерт от ИТН.

"Нека да не се правим на повече католици от папата и да мислим, че всичко започва от нас. По-добре да се слушаме един друг и да седнем, и наистина да хванем юздите на тая държава и да я оправим, а това ще стане, като всеки остави егото си вкъщи. Просто оставяш егото си вкъщи и изтикваш на преден план хората, които наистина могат и наистина знаят“, посочи Мика Зайкова.

"Най-важното е да преоборудваме българската икономика и тя да стане на ХХІ век икономика. За да стане това, трябва да решим проблема с инвестициите, а за да има инвестиции, трябва да влязат европейските програми и Планът за възстановяване в действие, защото има опасност да загубим много пари, а България не е толкова богата. Иначе тук има бизнесмени, които знаят какво правят, и както виждате, те държат икономиката над водата. Да, така го правят. Все още нашият бизнес работи както трябва. Хайде да послушат малко бизнеса и да послушат синдикатите. Там има добри специалисти и те говорят искрено и откровено“, посочи финансовият експерт.

Изборите не са решение, категорична е Мика Зайкова.

"Не са решение по две основни причини. Първо – че има един период, в който служебното правителство е с вързани ръце, не може да приема закони и ние тотално можем да изпуснем парите от Плана за възстановяване, ако не всичките, поне голяма част. И второто важно нещо е какъв ще бъде резултатът от изборите. Аз гледам прогнозите на агенциите и какво виждам – същото раздробяване. Дали една партия ще изпадне или ще бъде вътре, не е толкова важно. Важно е, че има същото раздробяване, важното е, че няма как да се формира отново правителство, което да тежи. То ще бъде от същия калибър, с много компромиси, с коалиционен състав вътре, който е диаметрално противоположен“, отбеляза тя.

"Не може да кажем, че "Да, България!“ и БСП са партии, които са дружки. Не, не са. Но както виждате, те правят компромиси. И дали ще е начело БСП или "Да, България!“ – няма никакво значение. Важното е да се разберат и да свършат най-тежките работи. Те няма да станат за половин година, това мога да ви го гарантирам“, допълни тя.

Виж коментарите (1)

Още по темата (741):
04.09.2022 Слави Трифонов провокира с нестандартни клипове
10.08.2022 Ивайло Вълчев от ИТН: Ако е имало сценарий за падане на кабинета "Петков", не е бил написан от нас
10.08.2022 Крие ли имуществото си Слави Трифонов?
29.07.2022 ИТН ще се яви самостоятелно на предсрочните избори
29.07.2022 Готвят и жена за премиер на новия служебен кабинет, ето коя е тя
29.07.2022 Доц. Георги Кючуков във Варна: Цялата процедура по отстраняването на руските дипломати беше крещящ политически акт
Още новини от Национални новини:
Ето кои пенсионери останаха без добавка за Великден
ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
Важно за пътуващите! Интензивен трафик на границата на с Румъния
Ето какво показаха проверките на БНБ за заплатите в банките
Президентът наложи вето върху важен закон, засягащ проекти и инве...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).