Москов поздрави студентите, дарили кръв за пострадалите в Хитрино

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:24 / 12.12.2016
1939
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Министърът на здравеопазването в оставка д-р Петър Москов и заместник-министърът д-р Ваньо Шарков посетиха Медицински университет-Варна и се срещнаха със студенти, които се мобилизираха и дариха кръв за пострадалите при жестоката авария в Хитрино.

Над 50 бъдещи медици от МУ-Варна, празнуващи студентския празник, дариха кръв през уикенда за пострадалите хора в Хитрино. Министрите изказаха благодарности към българските и чуждестранни студенти, а по-рано днес на брифинг в УМБАЛ "Св. Марина" д-р Петър Москов благодари и на всички български граждани, които се включиха в кръводарителската акция в различни градове в страната. 

Министър Москов се обърна към студентите с думите:"Християнските постъпки, и изобщо постъпките от добро сърце са нерационални и не ви носят нищо. Ако успеете да запазите това, което ви е накарало да дарите кръв ще победите, защото винаги добрите хора побеждават накрая. Благодаря ви от името на Премиера, от името на всички екипи в болниците, които благодарение и на вас, помагат на хората в момента. Искам да сте страшно горди с учителите си, които реагираха в тази ситуация изключително професионално. Много ви благодаря!"

Ректорът на МУ - Варна проф. д-р Красимир Иванов също изказа своите благодарности: "Аз споделих на д-р Москов, че желанието на нашите студенти да помогнат не е импулсивно, а напълно осъзнато, защото именно те бяха и първите, които реагираха и при бедствието в Аспарухово и помагаха на пострадалите. Тогава също бе по време на сесия и тежки изпити. Студентите от МУ-Варна бяха първите студенти, които се включиха. Особено ме радва фактът, че и тогава и сега активно се включиха и много чуждестранни студенти. Гордеем се, че имаме такива студенти във Варна. Благодаря за това, което направихте, пожелавам ви успех."

Д-р Шарков заключи с думите: "Всъщност, вие взехте един от най-важните изпити в живота си. Станахте лекари преди да сте получили своите дипломи."

 


Виж коментарите (0)

Още по темата (130):
21.04.2023 Висока скорост е причина за трагедията в Хитрино
18.04.2023 Окончателните присъди по делото "Хитрино" не се харесаха на голяма част от жителите на селото
18.04.2023 Машинистите, отговорни за трагедията в Хитрино, влизат в затвора
11.06.2021 Извънредно: Инцидент с частен товарен влак!
22.02.2021 Във Варна пак гледат делото за влаковата катастрофа на гара Хитрино
25.01.2021 Отложиха за 22 февруари делото "Хитрино"
Още новини от Национални новини:
Удрят по джоба на шофьорите с драстично увеличение на годишните т...
Поредна фишинг измама: Хакерите са все по-изобретателни, как да с...
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Проф. Костадин Ангелов към ПП: Питайте си вашите хора, защо подпи...
БАБХ: Най-честото нарушение в магазините преди Великден е неясен ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).