Москов във Варна: Няма данни за терористичен акт при взрива в Хитрино

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:30 / 12.12.2016
2395
Нямаме информация взривът на цистерните в Хитрино да е дело на терористичен акт. Това заяви при посещението си във Варна здравният министър в оставка Петър Москов, предаде репортер на Varna24.bg.

"Като член на Националния щаб категорично официално мога да кажа, че щабът към момента не разполага с такава информация. В хода на разследване и следствие може да има всякакви версии, но към моменти такава не е обсъждана въобще и няма данни за това", каза Москов. 

Припомняме, че седем души загинаха, а 29 бяха ранени, при експлозия на цистерни с пропан-бутан в шуменското село Хитрино, след като товарен влак дерайлира в района на гарата.

По данни на полицията експлозията е предизвикана от последните два вагона на композицията, които са закачили далекопровод на гарата.

Остава тежко състоянието на седем души, приети във Военноморската болница и в университетската болница "Света Марина" във Варна.

Три жени и четирима мъже се намират в реанимациите на здравните заведения, като се очаква днес четирима от тях да бъдат прехвърлени в отделение по изгаряния, тъй като състоянието им естабилизирано. 

Припомняме, че премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че се надява, че до 10 дни всичко в селото ще бъде наред и хората ще могат да се върнат по домовете си. Първата цистерна вече не представлява опасност, разтоварена е. Тепърва ще разтоварват другите цистерни. 

"Говорил съм с всеки един от пожарникарите, работата трябва да се извършва внимателно, защото и е една искра от някой нагорещен камък може да предизвика експлозия, каза още Борисов в кризисния щаб.


Виж коментарите (0)

Още по темата (130):
21.04.2023 Висока скорост е причина за трагедията в Хитрино
18.04.2023 Окончателните присъди по делото "Хитрино" не се харесаха на голяма част от жителите на селото
18.04.2023 Машинистите, отговорни за трагедията в Хитрино, влизат в затвора
11.06.2021 Извънредно: Инцидент с частен товарен влак!
22.02.2021 Във Варна пак гледат делото за влаковата катастрофа на гара Хитрино
25.01.2021 Отложиха за 22 февруари делото "Хитрино"
Още новини от Национални новини:
Листите за парламентарните избори имат от всичко: Нови лица, добр...
Плевенчани останаха на тъмно след бедствието
Половин България е пазарувала онлайн в последните 6 месеца
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", сега го няма в ...
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Потоп удави плевенчани


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).