Най-сетне определиха датата на делото срещу Семерджиев, който отне два невинни живота

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:27 / 23.11.2022
935
Приключи разследването по т.нар. случай "Семерджиев", съобщи на брифинг зам.директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров. 

"Във времето, през което много политици плямпаха по телевизионните студия и разтягаха локуми, следователите от националното следствие и прокурорите от градска прокуратура бачкаха като пчелички за да може това досъдебно производство да приключи и да бъде внесено делото за разглеждане в Софийски градски съд", съобщи Тодоров. 

"Самото задържане на Семерджиев стана пред очите на вас и други ваши колеги в кв. "Лозенец". Много важна беше работата по горещи следи", обясни още Тодоров. 

Разследването е приключило за по-малко от четири месеца. 

Разпределителното заседание по делото срещу Георги Семерджиев е насрочено на 29 ноември, съобщи Тодоров. 

"Обвиненията срещу Семерджиев е за 5 извършени от него престъпления, 2 от които на 10 юни 2022 година", съобщи един от наблюдаващите прокурори по делото, който разкри подробности за неговите нарушения.

Сред тях е шофиране под въздействие на наркотични вещества, фалшиво свидетелство за управление на МПС, управление на МПС с неистински немски регистрационни табели. 

"Продължавайки да кара с високата скорост, изключително високата скорост от 166 км/м той се движил в посока от бул. "България" към бул. "Джеймс Баучер" с къси светлини. Около 23,03 ч., той наближил района на кръстовището на бул. "Черни връх" с бул. "Арсеналски" и "Свети Наум" като там разрешената скорост за движение е 50 км/ч", съобщиха от прокуратурата.

Кръстовището е било урегулирано със светофарна уредба, която работела в нормален режим, както с пътни знаци. Мястото било осветено, посредством работещо пътно осветление, разкриват още за обстановката, при която става инцидента от прокуратурата.

На 5 юли Георги Семерджиев уби с бясна скорост, дрогиран, две млади жени на столичния бул. "Черни връх". Обвинителният акт вече е готов, а максималното наказание, което може да получи, е 20 години.

Виж коментарите (1)

Още по темата (243):
22.04.2024 20 години затвор за Семерджиев
09.04.2024 Осъдиха на две години затвор и 139 лева глоба Георги Семерджиев
14.03.2024 Отложиха едно от делата срещу Георги Семерджиев
06.03.2024 Заличиха свидетел по делото "Семерджиев"
06.03.2024 Делото "Семерджиев": Жената, за която се твърди, че е била зад волана, трябва да се яви пред съда
23.02.2024 Сигнал за лъжесвидетелстване по делото "Семерджиев"
Още новини от Национални новини:
До 2026 г. изплащат пенсиите чрез пощите, предлагат да се удължи ...
Почина българският Брад Пит
Експерт за образованието: Големият въпрос, който учениците си зад...
Дете събори пилон за знаме върху друго дете в севлиевското село Д...
Борисов: За мен е срамота да съм на един плакат с Денков
Веселин Вълев: Цари хаос при свободното къмпингуване и регламенти...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).