Неистов шум ще раздира родното небе, ето причината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:07 / 07.09.2017
1207
Съвместна българо-израелска летателна тренировка Collector's Item 17 ще се проведе от 7 до 13 септември във въздушното пространство на Република България, съобщава Министерството на отбраната. 

От българска страна в летателната тренировка ще се включат самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, наземни средства за противовъздушна отбрана от състава на Военновъздушните сили и Сухопътните войски и системите за тяхното управление. 

Израелските Военновъздушни сили ще изпълняват задачи със самолети F-15 и F-16, действайки от техни летища за постоянна дислокация. В съвместните полети ще вземат участие и самолети EF-2000 Typhoon от състава на Военновъздушни сили на Република Италия, базирани на летище Граф Игнатиево. Основните цели на тренировката са повишаване на теоретичната, тактико-специалната и летателна подготовка на личния състав, както и усъвършенстване подготовката на екипажите при изпълнение на задачи по прикритие на обекти от територията на страната. Collector's Item 17 е продължение на сътрудничеството между българските и израелски ВВС, започнало през 2012 г. с провеждането на първата съвместна летателна тренировка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ето кои пенсионери останаха без добавка за Великден
ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
Важно за пътуващите! Интензивен трафик на границата на с Румъния
Ето какво показаха проверките на БНБ за заплатите в банките
Президентът наложи вето върху важен закон, засягащ проекти и инве...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).