Предупреждение: Много силен вятър в страната утре, жълт код за Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:11 / 06.04.2021
982
Предупреждение от първа степен, код жълто, за много силен северозападен вятър с пориви до 80-90 км/ч е обявено утре в почти цялата страна.

Ще има и валежи от дъжд, по-значителни в в югоизточните райони. Предупреждение за нови около 20-30 литра на кв. метър е в сила в област Бургас.

С понижението на температурите на места в Северна и Западна България дъждът ще се примесва със сняг.

През нощта облачността ще е разкъсана, все още значителна над източните райони, където ще превалява дъжд. Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°. 

Облачността ще е по-често значителна и на много места от запад на изток ще има валежи от дъжд, значителни в югоизточните райони.

Максималните температури ще са от 6°-8° по високите полета на Западна България до 16°-18° в Югоизточна, където преди обяд все още ще духа умерен и силен югозападен вятър.

Над планините облачността ще е значителна, ще бъде ветровито и с валежи предимно от сняг. Под около 1400 метра валежите ще са от дъжд. Ще духа силен, по-високите и открити части - до бурен вятър от западната четвърт и с него нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра ще е около минус 3°.

По Черноморието ще има значителна облачност и след обяд ще превалява дъжд. По-значителни ще са количествата по южното крайбрежие и на места там и ще прегърми. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, след обяд ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 14° и 18°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 8° - 9°

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...
Големите печеливши, които работят в Денят на труда и не искат той...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).