През март се очаква поевтиняване на природния газ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:08 / 24.02.2021
593
През март се очаква поевтиняването на природния газ у нас да е близо до прогнозираните 13 процента, независимо от скока на петрола през последните месеци на световните пазари. 

Една от причините е, че газовата ни компания ще използва количества от хранилището в Чирен. Това каза по време на общественото обсъждане на цените на синьото гориво изпълнителният директор на "Булгаргаз“ Николай Павлов, пише БНР. 

"Повишението на цената на петрола при повишената консумация ще намери своето отражение и върху цените на газа, като в голямата си част договорите са петролни индексирани, но по отношение на "Булгаргаз“ това ще намери отражение през месец април. Прогнозата сочи, че за март месец "Булгаргаз“ ще има конкурентна по-ниска цена в сравнение с европейските газови пазари“, каза Павлов. 

Председателят на енергийния регулатор Иван Иванов посочи, че няма да има промяна в цените на парното, топлата вода и тока:

"Няма заплаха за увеличаване на цената на топлинната енергия през март, който месец реално е последният, в който се използва централизирано топлоподаване за отопление на жилищата“.

Окончателно решение за цените на природния газ ще бъде взето на 1 март.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Днес е най-важният ден от Страстната седмица
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).