Променят трасето на републикански път Калотина - Капитан Андреево

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:37 / 04.03.2021
1103
С решение на правителството се измества трасето на републикански път I-8 -Граница Сърбия - Калотина -Капитан Андреево в чертите на гр. Свиленград.

Промяната се извършва по предложение на Агенция "Пътна инфраструктура" и община Свиленград, а целта е да се изведе транзитният трафик извън централната градска част след изграждането и пускането в експлоатация на околовръстния път на града.

Старото трасе на републиканския път в Свиленград, с дължина 2,525 км, преминаващо по улиците "Д-р Страшимир Дочков", "Княз Борис I", "Цар Симеон Велики" и бул. "България" става публична общинска собственост.

За публична държавна собственост се обявява участък от ул. "Сан Стефано" в града с дължина 2,582 км. По него минава новото трасе на републиканския път, като там се концентрира движението на тежки и лекотоварни автомобили и е свързваща отсечка с автомагистрала "Марица".

Предложенията за промени на собствеността касаят участъци, преминаващи изцяло по уличната мрежа на гр. Свиленград и не се налагат промени в списъка на общинските пътища.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...
Големите печеливши, които работят в Денят на труда и не искат той...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).