Родители поискаха оставката на директорка на елитно училище след инцидент

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:24 / 15.05.2017
1174
Родители поискаха оставката на директорката на елитното столично 38 ОУ "Васил Априлов" заради инцидента от миналата седмица, при който седмокласник прати в болница момче от V клас след удар в радиатор. Битото момче се върна днес на училище. "Вече е по-добре, не показва да има страх пред нас, надявам се да не е с това чувство", каза пред камерата на bTV майката Стефка Йорданова. 

Тя и бащата на ученика разказаха, че причината за побоя били серия от коментари във Фейсбук. Синът им казал на по-голямото момче "Казвай го това на майка си и на баща си", а бащата на побойника е починал и това разпалило агресията у него. Със свои приятели влязъл в класната стая на петокласниците, като никой не можел да я напуска по време на нападението.

Полицията е разбрала за случилото се ден по-късно, а инспекторатът - 52 часа след инцидента, и то от бащата на ученик от 38 ОУ. Родителите искат от МОН, общината и комисията по образование в НС да бъде създадена анкетна комисия, която да проучи подобните случаи от последните 2 години.

"Не считам, че в тази ситуация вината е на децата. Децата пробват и вършат неща, които остават ненаказани. Вината е на цялото училищно ръководство. (...) Кой и как прецени да не се вика "Бърза помощ", те звънят само на родителите на детето, естествено, че бащата ще го прибере - ами ако стане нещо, докато го прибира", коментира родител на друго дете. 

Директорката Виолета Игова и днес не се появи пред родителите, като до момента е говорила само със семействата на пряко замесените деца. Към момента е ясно, че побойникът не може да бъде преместен в друго училище 30 дни преди края на учебната година. Именно за това е имало ангажимент от страна на училищното ръководство, който очевидно ще остане неспазен.

Междувременно, нападнатото момче се е срещнало с част от нападналите го, а в социалните мрежи е влязъл във връзка и със седмокласника, който го прати в болница. Момчетата са изразили съжаление за постъпката си. Дали с това темата ще приключи, зависи от инспектората на МОН. Оттам ще говорят, след като приключат проверката си по случая.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...
Големите печеливши, които работят в Денят на труда и не искат той...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).