Румен Радев: Има рязко влошаване на глобалната среда за сигурност и растящи рискове за региона и страната

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:19 / 03.10.2022
1055
Рязкото влошаване на глобалната среда за сигурност и растящи рискове за региона и страната налагат все повече да градим съвременни отбранителни способности, да постигаме високо ниво на оперативна съвместимост с нашите съюзници и на подготовка на войските и на системата за тяхното управление. Това каза президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев на церемонията на "Дондуков“ 2 по удостояване с висше офицерско звание на двама български военнослужещи. 

Държавният глава връчи пагони на "бригаден генерал“ на полк. Станимир Йорданов, когото назначи с указ за директор на дирекция "Операции и подготовка“ в Щаба на отбраната, и на полк. Димитър Хлебаров, който става командир на Командването за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана. 

Президентът Радев изтъкна, че справянето с редицата предизвикателства пред въоръжените ни сили - хроничният недостиг на ресурси, на съвременно високотехнологично оборудване, многократно отлаганите програми за модернизация и повишаване на мотивацията на личния състав, на фона на растящите непрекъснато по обем и сложност задачи, изискват командири и началници с висока експертиза, професионализъм и отговорност. 

Румен Радев отбеляза, че връчените днес пагони и новите назначения са признание за досегашната служба на двамата военнослужещи, за демонстрираните от тях лидерски, командирски и организаторски качества, за усилията и приносът им за развитие на въоръжените сили.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Днес е най-важният ден от Страстната седмица
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).