Щастлива развръзка – намериха изчезналия турист в Стара планина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:51 / 02.10.2022
585
Спасители и пожарникари от Монтана и полицаи от участъка на граничната полиция в Чипровци са намерили днес изчезналия вчера в Стара планина под връх Копрен турист, съобщи за БТА говорителят на ОД на МВР в Монтана Ирен Токина.

Сигналът за изчезването бил подаден към 18:00 ч. снощи, след като мъж на 67 години от Стара Загора, който бил отседнал в хижа "Копрен“ и тръгнал вчера към едноименния връх, не се прибрал в хижата, а вечерта в планината се разразила буря с гръмотевици, силен вятър и обилен дъжд. Хижарите съобщили, че мъжът не вдига телефона си, а е тръгнал към връх Копрен рано сутринта сам.

Минути по-късно полицаите и спасителите започнали издирване, което продължило до късно вечерта, но било прекратено заради бурята и тъмнината. Рано тази сутрин издирването било подновено и туристът бил намерен на около три километра от хижата. Той имал рани по ръцете от падане, но е в добро общо състояние. Откаран е в болница и животът му е вън от опасност, обяви Токина.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Днес е най-важният ден от Страстната седмица
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).