Синът на Кирил Рашков със скандални разкрития

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (20)
10:13 / 18.09.2013
2405
Синът на Кирил Рашков - Ангел, продължи със скандалните си твърдения. След като разкри във "ВИП брадър", че представители от структурата на "Атака" в Пещера са го търсили, за да да пазаруват ромски гласове, днес той обяви, че баща му е помогнал на сегашния член на "България на гражданите" Найден Зеленогорски да спечели балотажа срещу Румен Петков на кметските избори в Плевен през 1999 година.

"Политиците се въртяха у нас да им даваме гласове. Ние сме магазинът, складът, който почти всеки политик си прави сметка, че трябва да пазарува оттам. Мислех, че от "Атака" няма да поискат да търгуват, но от структурата в град Пещера лично ме потърсиха да купят гласове", каза Ангел Рашков пред съквартирантите. 

Заради изказването си в къщата той бе интервюиран от Виктор Николаев и Ани Цолова. Пред тях обаче той отказа да даде подробности и примери за търговия с гласове.

"Винаги са се купували ромски гласове. Минавали са политици, търсили са ни и ние сме помагали", разказа Ангел Рашков за купуването на ромски гласове.

"Не са ни давали пари, имали сме други договорки. Примерно - лобиране. Лоби в интерес на малцинствата. Не мога да кажа колко гласове сме осигурявали най-много, но са били достатъчно да обърнат избори на втори тур. Например Найден Зеленогорски спечели срещу Румен Петков с помощта на баща ми. Тогава той отиде в Плевен и осигури 95% от гласовете на ромите", разказа Ангел Рашков в ефира на "Здравей, България" по Нова ТВ и изяви готовност да даде показания и пред прокуратурата, ако те се самосезира.

Той обясни, че може да извади още редица подобни примери, но все още било рано да влиза в конкретика. Все пак Рашков сподели и други интересни истории от миналото. 

"Партийни лидери са идвали на рожден ден на баща ми и са ставали да играят с него. Политици са целували на майка ми ръка и са искали допълнителна порция картофки. Питаха: "Може ли допълнителна порция картофки?" Но след като се случи това с нас, ни забравиха. Не е честно от тяхна страна", настоя синът на Цар Киро, популярен в ромските среди като Принц Ангел.

Той направи кратък коментар и на ситуацията със задълженията на фамилията му към НАП: 

"Не мога да кажа, че ни покриваха за данъците, но не ни и закачаха. Живяхме много добре, никой не ни закачаше. Не можем да го кажем неплащане на данъци. Така го нарича мълвата. Ние просто не сме уточнявали каква да е сумата".


Виж коментарите (20)

Още по темата (68):
12.11.2022 Почитат Ангел и Павел, освещават параклисa в тяхна памет
23.09.2022 11 години от драматичните събития, потопили Катуница в кръв
02.04.2021 Кой бе "Цар Киро"?
02.04.2021 Полагат Цар Киро в гробница, вижте какво се случва в момента пред дома
му
02.04.2021 Цар Киро е мъртъв!
02.11.2020 Синът на Цар Киро спасява трона, плаща си парното
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...
Големите печеливши, които работят в Денят на труда и не искат той...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).