Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Социалният министър посочи пред студенти за професиите на бъдещето
Автор: Екип Varna24.bg 16:01 / 25.09.2023Коментари (0)556
© МТСП
"Социален работник", "медицински работник", "педагог" са професиите на бъдещето. По време на Ковид вълната ние разбрахме, че най-ценното е човекът, подкрепата, да бъдем близо един до друг и да си помагаме тогава, когато имаме нужда". Това каза министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова пред студенти от факултет "Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ на Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград по повод откриването на новата академична 2023/2024 година, съобщиха за "Фокус" от ведомството.

Тя увери бъдещите специалисти в сферата на грижите за хората, че за тях ще има все повече и по-добри възможности за реализация. "Осигуряването на по-добро възнаграждение и изграждането на положителен имидж в обществото на работещите в социалната сфера са сред моите приоритети. Целта ми е да покажем на българското общество, че на социалния работник хората могат да имат вяра. За тази цел трябва да имаме професионалисти с много добри компетенции и със самочувствие“, заяви министърът на труда и социалната политика.

В приветствието си по време на откриването на новата учебна година в Югозападния университет тя подчерта, че България се нуждае от уменията и таланта на младите си специалисти, за да има конкурентна икономика. "В лицето на Министерството на труда и социалната политика академичната общност в страната има партньор в отговорната задача не само да обучи, но и да мотивира младите хора да развиват потенциала си, за да бъдат конкурентоспособни на пазара на труда и да реализират своите умения тук – в България“, каза министър Шалапатова.

Тя изтъкна, че социално-икономическите процеси у нас и по света налагат изисквания за все по-високо равнище на образование и квалификация и за придобиване на нови компетенции чрез учене през целия живот. "Повече от всякога са ни необходими модерни и гъвкави учебни програми, които могат своевременно да се адаптират към постоянно променящите се очаквания на бизнеса към работната сила“, заяви тя.

В приветствието си министър Шалапатова насърчи присъстващите студенти активно да се възползват от възможностите за обучение и заетост, финансирани от държавния бюджет и по програма "Развитие на човешките ресурси“. "Вие сте приоритетна група на политиката по заетостта в България, а Министерството на труда и социалната политика изпълнява редица мерки и действия за подпомагане на вашата успешна трудова реализация. Агенцията по заетостта и бюрата по труда предоставят напълно безплатни услуги за информиране, кариерно ориентиране и насочване“, напомни министърът.



Още по темата: общо новини по темата: 1533
23.07.2024 »
23.07.2024 »
29.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/256 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: