Транспортен ад в Германия, спряха полетите от България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:59 / 27.03.2023
501
Летища, автогари и жп гари в цяла Германия са затворени в понеделник сутринта, обърквайки плановете на милиони пътници в началото на работната седмица по време на една от най-големите стачки от десетилетия в най-голямата икономика в Европа, предава Ройтерс.

24-часовите стачки, организирани от профсъюза "Верди" и профсъюза на железниците и транспорта EVG, са поредните в месеци на стачни действия, които засегнаха големите европейски икономики, докато по-високите цени на храните и енергията влошиха жизнения стандарт на работниците.

Две от най-големите летища в страната, Мюнхен и Франкфурт, спряха полетите, докато железопътните услуги на дълги разстояния бяха отменени от германския железопътен оператор Deutsche Bahn. Почти всички полети от и до германски летища от България са отменени.

Потребителските цени в Германия се повишиха повече от очакваното през февруари - с 9,3% спрямо година по-рано, като натискът върху разходите остава, въпреки че Европейската централна банка се опитва да ги укроти с поредица от увеличения на лихвените проценти.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предпразнично: Интензивен трафик на границата ни със северната ни...
Проф. Рачев каза какво време ни очаква за Великден, посъветва да ...
Опитват да предизвикат изкуствен дъжд над летището в този българс...
Нинова: Това е пародия! Главчев започна като началника си Борисов...
Стана ясно кой повежда листата на ГЕРБ във Варна
Сняг заваля и на Витоша


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).