Увеличават се оплакванията срещу неправилно формираните телефонни сметки на мобилните оператори

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
09:45 / 10.05.2012
1466
Вчера се проведе заседание на Консултативния съвет в областта на електронните съобщения. На него присъстваха членовете на КРС, както и представители на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Комисия за защита на потребителите, Комисия за защита на конкуренцията и много други институции.

Председателят на КРС д-р Веселин Божков представи на присъстващите статистика на жалбите, получени в Комисията за изминалата 2011 г., както и за първите четири месеца от 2012 г. Обърнато беше внимание, че трудностите, които абонатите срещат в отношенията си с операторите, продължават да бъдат същите.

След влизането в сила на измененията на Закона за електронните съобщение (ЗЕС) в края на миналата година се наблюдава засилен интерес от страна на потребителите по отношение на правата им, които произтичат от изменената законова рамка, включително и относно възможността за едностранно прекратяване, без неустойки, на договор в 7-дневен срок от сключването му.

Подчертано беше, че оплакванията срещу нелоялните търговски практики и неправилно формираните телефонни сметки са се увеличили. Преносимостта на номерата, нежеланото автоматично подновяване на договори, получаването на нежелани SMS, неуведомяването при достигане на кредитния лимит и некомпетентното обслужване също са част от често срещаните жалби на потребителите.

Поставените проблеми бяха в основата на дискусията между регулаторите, операторите и потребителските организации. В заключение Комисия за регулиране на съобщенията изрази своята позиция по всеки от поставените въпроси, като председателят подчерта важността на доброто взаимодействие между потребителските организации, операторите и регулаторните органи в повишаване потребителската култура и информираност на българските граждани за техните права и задължения, като ползватели на телекомуникационни услуги.


Виж коментарите (3)

Още по темата (14):
01.06.2012 От 1 юли цените на едро за мобилните оператори падат наполовина
29.11.2011 КЗП завежда колективни искове срещу трите мобилни оператора
25.07.2011 КЗП с колективен иск срещу "Космо България Мобайл" ЕАД
24.05.2011 Сменяме оператора за един ден и запазваме номера
07.04.2011 Първа победа на Обществото на пострадалите от произвола на монополите
02.04.2011 КЗП отваря втора приемна във Варна за жалби срещу мобилните оператори
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).