Вътрешният министър обсъди нелегалната миграция с чуждестранни колеги

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:56 / 08.06.2023
642
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов с първо участие в Съвет "Правосъдие и вътрешни работи" само три дни след като встъпи в длъжност. Преди старта на заседанието той проведе кратки разговори с чуждестранните си колеги, както и с еврокомисаря по вътрешните работи Илва Йохансон. Това съобщават от пресцентъра на МВР.

Еврокомисарят изрази желание двамата да проведат двустранна среща-разговор във възможно най-кратък срок. Министър Стоянов и еврокомисарят Йохансон изразиха желание да продължат да работят със същия интензитет.

Вътрешният министър на България разговаря и с Федералния министър на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер. Двамата обсъдиха темата за опазването на външните граници на Европейския съюз.

Министър Стоянов запозна австрийския си колега с действията, които България предприема в тази посока. “Борбата с нелегалната миграция ще бъде приоритет за мен", увери Стоянов. Той подчерта, че в работата си досега като директор на ГДБОП има опит и е добре запознат с оперативната информация по тази тема.

Българският министър отново потвърди желанието на България за създаване на съвместна работна група с Европол, която да работи по противодействие на нелегалната миграция и покани Австрия да се включи в нея.

Министър Калин Стоянов разговаря и министъра по миграцията на Швеция, която сега председателства Съвета - Мария Малмер Стенергард, както и с испанският си колега Фернадо Гранде-Марласка Гомес. Испания поема ротационното председателство на Съвета на ЕС от 1 юли тази година.

Основни теми на Съвет “Правосъдие и вътрешно работи" днес са Пактът за миграция и убежище, обсъждане на функционирането на Шенгенското пространство, както и борбата с тероризма.

Виж коментарите (0)

Още по темата (442):
25.04.2024 Задържаха бус с 12 мигранти на входа на София, сред тях жени и деца, шофьорът е избягал
19.04.2024 Тихомир Безлов: "Каналджиите" правят пари за "мрежи", участващи в държавни институции
18.04.2024 Елена Йончева: Спечелихме тази битка в Европейския парламент
14.04.2024 Новаков: България трябва да плаща, ако откажем да приемем мигранти
05.04.2024 Шокиращи разкрития за случая "Локорско"
04.04.2024 Евродепутатът Емил Радев във Варна: Спекулация е бройката върнати у нас мигранти
Още новини от Национални новини:
Красимир Вълчев: Това е ефектът на контрабандата и наследството н...
Предпразнично: Интензивен трафик на границата ни със северната ни...
Проф. Рачев каза какво време ни очаква за Великден, посъветва да ...
Опитват да предизвикат изкуствен дъжд над летището в този българс...
Нинова: Това е пародия! Главчев започна като началника си Борисов...
Стана ясно кой повежда листата на ГЕРБ във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).