Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Започва акция срещу незаконните кабели в цялата страна
Автор: Екип Varna24.bg 13:45 / 27.03.2012Коментари (31)4298
© Varna24.bg
Министерството на регионалното развитие и благоустройството започва акция по принудително премахване на незаконни кабели в цялата страна. Министър Лиляна Павлова определи мярката като един от приоритетите в дейността на Дирекцията за национален строителен контрол за настоящата година.

Регионалният министър каза, че проблемът с висящите във въздушното пространство кабели е изключително важен и е крайно време той да бъде решен.

"До 2005 г. е имало срок за премахване на всички въздушни кабели. Срокът е удължен до 2007 г. Вече пет години след крайния срок те не са премахнати. Има 450 заповеди за премахване, а 258 вече са в сила. Понякога с една заповед се обхващат цели квартали. От днес започва изпълнението на 55 заповеди. Всички могат все още да го направят доброволно и да приведат висящите кабели към закона, в подземна инфраструктура. Ако бъдат премахнати доброволно, няма да се наложи да са потърпевши гражданите", каза Павлова.

В рамките на акцията в Бургас, например, ще бъдат премахнати висящите кабели в два квартала. По думите на министъра там общинските власти оказват съдействие, така че няма да има потърпевши граждани - т.е. такива без кабелна телевизия и интернет.

Павлова разкри, че повече от 500 базови станции на мобилни оператори са незаконни. Тя призова операторите да разширяват своите мрежи по законен ред.

Частични инициативи срещу безконтролното въздушно окабеляване, главно в столицата, имаше и миналата година, както и в началото на тази. Тогава бяха премахнати редица "кабелни мрежи", висящи над главите на софиянци в централната част на града.

Установи се обаче, че след премахването на кабелите, част от фирмите-доставчици на интернет или телевизии отново ги поставят. Хората пък недоволстват, тъй като заради акциите остават временно без интернет, телевизия или телефон.

Източник: bTV









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Jordan Jordanov 3
премахни филтъра

0
 
 
Само, че разрешение и пари да копаят имат само 3-4 оператора . Нали се сещате колко лесно ще се разберат колко да струват услугите им, и че хем ще си трошим колите по изкопаните улици, хем ние ще платим всичко. И няма да има малки оператори, които да продават интернета по 10-15лв. Така или иначе, то ще се случи, но защо да плащаме още канали, като може евтино да оправят сегашните кабели. Виждал съм доста въздушни кабели във столици на доста по развити страни, макар и на изток да са те.
0
 
 
Стореното е сторено вече. Има смисъл да се мисли за сега какво може да се направи.
0
 
 
Как може всички да си мислите, че нищо не зависи от вас. Само примиренчески и недоволни коментари. Не говоря за площадни изпълнения, но проблемите са си наши и зависи от нас дали ще се решат.
+1
 
 
Просто държавата не предлага решение, а само изисквания. Ако имаше общинска или държавна подземна инфрастуктура, всичко щеше да е много просто и лесно, и нямаше да има толкова дупки по улиците, защото нямаше всеки оператор да копае където му трябва. Но защо ли ... като подариха навремето всички подземни трасета заедно с БТК-то. Между другото не знам на кого толкова му пречат кабелите, май само на управниците най-вече. Може да изготвят нормативи и за въздушни трасета, така всичко може лесно и евтино да се преведе в добър вид. Много емоции, малко разум !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Детски градини и ясли във Варна
Газови доставки
Стрелба от автомобил край Пловдив
49-ото Народно събрание
Санирането на сградите
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: