Заради съмнения за злоупотреби: Прокуратурата запорира парични преводи за милиони

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:29 / 09.10.2018
2398
Прокуратурата е запорирала парични преводи за милиони по разследването на сайта "Биволъ" и по сигнал на вице премиера Томислав Дончев за злоупотреби с евросредства.

Това съобщи главният прокурор в Русе, пред Нова тв, в отговор на въпрос докъде е стигнало разследването по сигнала. Проверката е прераснала в досъдебно производство, заяви Цацаров, но не уточни срещу кого се води разследването.

Темата се повдига, тъй като в последното си предаване Виктория Маринова анонсира интервю на свой колега с авторите на въпросното разследване.

"В рамките на този сигнал е извършен и съответен анализ. Подадена е оперативна информация от ДАНС. В резултат на нея Софийската градска прокуратура е упражнила правомощията си по Закона за мерките срещу изпиране на пари. Блокиран е паричен превод в размер на 14 млн. евро", поясни главният прокурор Сотир Цацаров.

Европейската комисия (ЕК) приема сериозно всички подозрения за злоупотреба със структурните фондове и следи всички материали, свързани с България. Това заяви говорител на комисията. Той уточни, че вече са поискали данни по всички обвинения от съответните власти, свързани със сигнали за обществени поръчки в строителството и ЕК ще съобщи за тях на ОЛАФ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
След обществената реакция: Главчев разпореди решението за частнат...
ГЕРБ: Проектът за държавна детската болница е национален приорите...
Над 2 млрд. лева дължим на банките за кредити, които не можем да ...
От мрежата: Колоната е около 12 км, хората пият кафе край пътя
Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си...
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).