Актриса от Сан Марино ще пее на "Откритие 2015"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:58 / 21.04.2015
2135
Ученичка на американската откривателка на актьорски таланти Ивана Чъбък ще се изявява като певица на международния музикален поп фестивал "Откритие 2015", съобщиха организаторите на 24-тото издание на феста, който ще се проведе от 15 до 17 май във Варна. Младата певица Филомена Пизани, която през последните години гради успешна кариера като актриса и театрален режисьор в Италия, ще представи на варненската музикална сцена културата и изкуството на Република Сан Марино.

Красивата и талантлива Филомена е привлечена от изкуствата от най-ранна възраст. Една от големите й страсти - театъра, открива когато е само на 15. Старт в артистичната й кариера й дава дебютът в театралната постановка "Пепеляшка" от Р.Де Симоне. Оттогава следват множество роли - в пиесата "Мъртвият Пиеро", "Домът на Бернарда Алба" на Лорка, в преработената версия на "Lisistrata" от Аристофан, комедията "Много шум за нищо" от Шекспир. С последната прави големия си актьорски дебют на сцената на Teatro Colosseo в Рим и решава да остане в Италия. През 2011 се дипломира като театрален и филмов рецензент.

Като актриса обаче израства след обучението си при откривателката на таланти Ивана Чъбък, през чиято школа за преминали звезди като Брат Пит, Чарлийз Терон, Антъни Хопкинс, Никълъс Кейдж, Ева Мендес.

Днес Филомена Пизани има в творческата си биография съвместни участия и работа с италиански актьори-легенди като Тони Сперандео, Джанкарло Джанини, Пиер Мария Чекини. Дебютът й като театрален режисьор е през 2013 в пиеса по "Листата на тревата" от Уитман. Само година по-късно я забелязва и музикалната критика, който й връчва своя приз в песенния фестивал "Questa Strana Storia". Заедно с режисьора Пепе Челентано, в момента Филомена работи в Teatro Diana в Неапол по мюзикъла "Не можеш да се промениш".


Виж коментарите (0)

Още по темата (66):
30.08.2022 Чикс и Джани Валино: "Откритие" е една най-големите възможности за певци, композитори и автори от цял ​​свят!
27.07.2022 Ивелина Балчева: Фестивалът "Откритие" откриваше музикални "открития" преди големите формати
28.06.2022 Китаристът на Б.Т.Р. "искрено и лично" за ММФ "Откритие"
23.06.2022 Популярна певица от Киргизстан със светъл спомен от Варна
21.06.2022 "Откритие" продължава да открива нови пътища към своята публика
26.05.2022 Александрина Симеон: Музиката свързва хората, дава им нови идеи и импулси!
Още новини от Любопитни новини:
Най-лесните начини за справяне с тежките магнитни бури
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада?
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Лили Иванова приятелка с Анита Мейзер?
Бившата жена на Димитър Рачков и настояща на Евтим Милошев крие т...
Нана: Не ми беше лесно да се разделя с България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).