Детски хитове с премиера в римските терми

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:17 / 23.06.2017
2535
Нови детски песни ще имат своята премиера в тазгодишното пето издание на Европейския фестивал за детска песен "Златни искри" във Варна. По свой начин феста напомня италианския "Златната монета", но вместо детски хор към гост солистите-певци участва детското шлагерно студио ДА, познато на повечето български деца с хитовете си "Ало Слънчице" и "Роклята на мама" и многомилионите им лайкове в интернет. И тази година песенният конкурс ще се проведе на специално изградена сцена в историческия музей "Римски терми" на 30 юни. Входът ще е свободен за всички деца, които желаят да видят проявата.

"Предстои оспорвана конкуренция. Има много добри песни и беше наистина трудно на селекционната комисия да определи кои от тях да останат във финалите .В това време на комерсиалната музика все по-рядко звучат нови песни за деца, затова съм щастлив, че ще представим нови композициии, част от които от млади перспективни български автори."-заяви композитора Доно Цветков - създател на феста.

Европейският конкурс за детска песен "Златни искри" се организира от фондация "Откритие" с подкрепата на Министерството на културата.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите", което носи им...
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
Надежда от "Ергенът" с доста провокативни снимки
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Авиокомпания предлага по-атрактивни цени на билетите за почитател...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).