Фолкизпълнители спират да пеят в памет на Денис Теофиков

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:27 / 07.11.2021
1243
Фолкизпълнители вкупом спират да пеят в памет на трагично загиналия им колега Денис Теофиков.

Представители на новото поколение в попфолка, които бяха изключително близки с починалия 21-годишен младеж, обявиха, че прекратяват участията си за период от 40 дни, защото са в траур.

Първи емоционалното решение обяви Антонио, който преди година се преквалифицира от професионален боксьор във фолкпевец. "В памет на Денис преустановявам участията в период за 40 дни. Като негов близък приятел, брат и колега", заяви прочувствено Антонио, който е част от чалга империята на "Пайнер". Младият изпълнител почете загиналия си приятел и като си направи татуировка на сърце с послание за Денис.

Най-малката фолкпевица Данна също почете Теофиков, като си изрисува ръката със сходна татуировка като на починалия си колега.

Действията на Антонио бяха последвани от едни от най-известните певец и певица от младото поколение, които са сред топлюбимците на подрастващите - Малката и Александър Робов. Те също бяха много близки с починалия Денис и имат много общи песни заедно, затова също преживяват трагедията.

В края на миналата година Малката и Теофиков пуснаха парчето "Локдаун", в което гневно пеят срещу хлопването на кепенците на ресторанти и кафенета, които не работеха. Този тип изкуство не е чуждо на двамата фолкизпълнители. По-рано през пролетта на 2020 г. те пуснаха парчето "И това ще отмине", което описваше затягането на мерките у нас. С възпяването на генерал Мутафчийски, карантината, която трябва да приключи до 10 дни, и ръкопляскането към българските лекари Малката и Денис успяха да направят невижданите над 15 милиона гледания в интернет. А още по-впечатляващото е, че видеото беше заснето в домашни условия и се превърна в нещо като неофициален чалга химн на пандемията.

Засега няма информация някой от по-възрастните чалга изпълнители да са спрели с участията си в памет на Денис. Но е факт е, че гилдията беше разтресена от нелепата смърт на 21-годишното момче, което при неизяснени досега обстоятелства полетя от 7-ия етаж на жилищна кооперация в столичен квартал, пише Хотарена.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3610):
04.10.2022 Елен Колева с нов любовник
24.09.2022 Лепа Брена направи голямо признание, свързано е с България
21.09.2022 Фадо изпълнителка взриви българската публика
18.07.2022 Стефан Илчев: Напускам България, тук няма смисъл да творя
16.07.2022 Попфолк певицата Валя: Заспал шофьор на камион едва не ме премаза на пътя
16.07.2022 Стана ясно каква е причината за смъртта на Ивана Тръмп
Още новини от Любопитни новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Авиокомпания предлага по-атрактивни цени на билетите за почитател...
Младеж изненада Карбовски на улицата
Уникална история: Да си купиш телевизор с монети, събирани от пла...
Ивет Лалова показа сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).