Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Късометражен филм събира българска и френска публика
Автор: Екип Varna24.bg 11:46 / 07.02.2013Коментари (0)1230
©
Филмът "Скок" на Кристина Грозева и Петър Вълчанов е основното заглавие в новата селекция на Артин Вижън за "Нощно кино в четвъртък", която ще бъде представена на 7 февруари в кафе-театъра на Фестивалния и конгресен център.

Успоредно с варненската прожекция, "лентата" ще бъде показана и в рамките на състезателната програма на 35-ия фестивал на късометражното кино в Клермон-Феран, Франция. Сценаристи и режисьори на филма са Кристина Грозева и Петър Вълчанов, зад камерата е Михаил Боевски, автор на музиката е небезизвестният Христо Намлиев.

За ролята си в "Скок" пък Стефан Денолюбов бе отличен на последната "Златна роза" във Варна през октомври. В 30-минутната продукция на Абраксас филм му партнират Ани Вълчанова и Тодор Танчев. Предстоящата прожекция във Варна е първата не фестивална такава и до известна степен може да бъде показателна за бъдещото показване на филма, за чието разпространение се грижи Артин Вижън. Изкуството не познава граници и тази констатация е още по-актуална днес, особено в сферата на седмото изкуство. Вече осми пореден сезон на "Нощно кино в четвъртък" продуцентска къща Артин Вижън отстоява това разбиране не без известна доза провокация към мислещата публика, като й представя най-новите тенденции в авторското кино изкуство.

В програмата присъстват още филми на режисьорската двойка с завидно количество награди и номинации, включително София Филм Фест 2008, Награда JAMESON, СМФФ Монтевидео 2008 - Награда за най-добър сценарий, СМФФ Казабланка 2009 - Награда на журито и други.

Скок / България / 2012 / Режисьор: Петър Вълчанов и Кристина Грозева / 30`
Сценарий: Кристина Грозева и Петър Вълчанов
Оператор: Михаил Боевски
Музика: Христо Намлиев
С участието на: Стефан Денолюбов, Ани Вълчанова и Тодор Танчев
Продукция: Абраксас Филм
Копродукция: Комар Филм
С подкрепата на: Festival Images Vevey - European First Film Award,
Национален фонд Култура

Старият ерген Гошо получава предложение от богатия си братовчед Жоро да се грижи за охолния му дом, докато Гошо е в чужбина. За бедния роднина, който все още живее с майка си и дядо си, това е идеална възможност да си почине на спокойствие, в лукс и широта. Но още на втория ден пристига инкасаторката, която трябва да отчете водата. Оказва се, че това не е просто едно водо-отчитане, а най-измамната, най-страстна, най-смешната и най-тъжната любов на света.

ЗЕВ / Gap / България / 2010 / Режисьор: Кристина Грозева / 4 '
Номинации & Награди: СМФФ Казабланка 2009 - Награда на журито; СМФФ Амирани, Грузия 2009 - Награда на журито; ММФФ Лодз 2009 - Награда на журито; СМФФ Cinemaiubit Букурещ, Румъния 2009 - Награда за най-добра кинематография

Тълпа разярени хлапета бият по-малко, мургаво дете. Кой ще победи? Тълпата или детето? Яростта или здравия разум?

ПОСЛЕДНАТА ПАСТИРКА / The Last Shepherd Girl / България / 2005 / Режисьор: Кристина Грозева / 17'
Номинации & Награди: Награда "Бояна Филм"2004 за най-добър студентски сценарий; СМФФ Балчик 2005 - Специална награда на журито; МКНК Гърция 2006 - Специална награда на журито; МСФФ 2005, JAMESON +
Петнайсет годишна пастирка се запознава с трийсет годишен мъж от града, дошъл в планината да си купува къща. След първата им среща момичето остава с впечатлението, че господинът е откраднал акъла й и го е пратил в Америка по Интернет.

СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯ / Family Therapy / България / 2009 / Режисьор: Петър Вълчанов / 13'
Номинации & Награди: София Филм Фест 2008, Награда JAMESON; СМФФ Early Bird. София 2008 - Награда за най-добър филм; СМФФ Монтевидео 2008 - Награда за най-добър сцена-рий; СМФФ Cinemaiubit Букурещ, Румъния 2008 - Награда за най-добър студентски игрален филм
Докато пътуват в автомобила си, семейство Радославови пак се карат. Изглежда, че това е краят на връзката им. Когато се прибират в къщи обаче са изненадани от крадци.

КРИСТИНА ГРОЗЕВА завършва журналистика в СУ "Св. Климент Охридски" през 2000 г. и Филмова и телевизионна режисура в НАТФИЗ през 2005 г. През периода 2003-2010 е автор на 5 късометражни (сред които игралната новела "Птици Божии"), един документален (съвместно с Петър Вълчанов) и един игрален филм ("Аварийно кацане"), които са носители на множество награди от национални и международни фестивали.

ПЕТЪР ВЪЛЧАНОВ завършва Филмова и телевизионна режисура в НАТФИЗ през 2008 г. През периода 2001-2010 е автор на 4 късометражни (сред които "Семейна терапия", носител на наградата JAMESON от София Филм Фест ‘08), един документален (съвместно с Кристина Грозева) и един игрален филм ("Аварийно кацане"), които са носители на множество награди от национални и международни фестивали. Режисьор на някои от касовите български сериали.




Още по темата: общо новини по темата: 22
13.02.2013 »
11.12.2012 »
04.05.2012 »
27.04.2012 »
20.04.2012 »
06.04.2012 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Намерено е тяло на мъж край Стара Загора, има задържан
Катастрофа с президента на Иран
Трагедия с 5-годишно дете разтърси Благоевград
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: