Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Селекция "Пролетни Шорти" на "Нощно Кино в Четвъртък"
Автор: Екип Varna24.bg 11:40 / 06.04.2012Коментари (0)726
©
През втората седмица от месец Април, "Нощно Кино в Четвъртък" ще ви зарадва със специална програма. Световният лейбъл "Future Shorts" идва за втори път през този сезон в Кафе-Театъра със селекция "Пролетни Шорти". В тази жизнена, смела и провокативна програма са включени заглавия като "Да умра до теб" от носителя на Оскар Спайк Джоунс ("Да бъдеш Джон Малкович"), автор и на редица късометражни филми и музикални видеоклипове, като тези на Бийсти Бойс и Бьорк. Поразяваща е анимацията "Човекът без глава", спечелила наградата на журито в Кан 2003, а филмът "Венера" ни вкарва неподготвени в света на еротиката, пресъздаден от пластилин.

ПРОГРАМА

Да умра до теб
Режисьори: Спайк Джоунс и Симон Кан / Франция / 2011

Сладка, тъжна и призрачна история създадена от 3 000 парчета филц. Филмът на Спайк Джоунс е трагикомична стоп моушън анимация, която се случва през нощта в стара парижка книжарница, където кориците на книгите оживяват. Историята разказва за скелета Макбет, който се влюбва в красива и фатална дама от съседната корица. Сърежисьор е Симон Кан, а дизайнер е Олимпия Льо Тан, популярна с бродираните си корици на книги. Филмът е бил селектиран и представен в Кан. "Да правиш късометражно кино е като да разкажеш виц. Трябва ти само добрата идея или чувство и си готов", казва Спайк Джоунс.

Мечка
Режисьор: Наш Еджертън / Австралия / 2011

Какво може да се случи, ако гаджето ти реши да те изненада за рождения ден? Наш Еджертън написва, режисира и играе във филма "Мечка", който е продължение на филма "Паяк" от 2007 г. Отново главен герой е Джак и отново се сблъскваме със стряскащи обрати, които преобръщат невинни ситуации от ежедневието. "Защото обичам да изигравам нещата правдиво, без да подготвям публиката предварително какво да очаква - комедия или трагедия, и затова обратите стават толкова силни", казва Еджертън.

Човекът без Глава
Режисьор: Жуан Солана / Франция / 2011

Създаден за четири години, филмът е дебют за Солана, но какъв? Филмът е селектиран в програмата на кинофестивала в Кан и получава награда на журито през 2003 г. Прожектиран е на стотици престижни фестивали и е спечелил много награди. "Човекът без глава" е визуално поразителен и технически съвършен. "Живеем във време, когато киното е превърнато в продукт, а филмите стават все по-комерсиални. Късометражното кино е последната запазена територия за артистична свобода - затова е важно да го обичаме", казва Солана.

Четириъгълник
Режисьор: Ейми Грапъл / САЩ / 2010

Две "класически" семейни двойки сменят партньорите си и живеят в групов брак, през 1970 г в Лонг Айлънд, Ню Йорк. Тази документална история влиза в детайлите на домакинствата, за да попита докъде се простират границите на социално приемливото, брака, моногамията и желанието. "Вдъхновена съм от старите снимки на баща ми от периода му на различни полигамни любовни авантюри и от желанието ми да приключа с някои неща от миналото, реших да интервюирам родителите си. Филмът не предлага отговори, а се стреми да бъде обективен. Показва двама души в определено време. Филмът разказва история", казва режикьорката Ейми Грапъл.

Обичам те Повече
Режисьор: Сам Тейлър Ууд / Англия / 2007

Вдъхновен от хита на 78-ма години ‘Love You More' на Buzzcocks, този късометражен филм разказва историята на двама пънк любовници - Глория и Питър от Лондон. Нежен и любопитен, филмът е продуциран от Антъни Мингела.

Венера
Режисьор: Тор Фруегаард / Дания / 2012

Ако искрата на любовта е изгубена и сексът не върви, какво да правим? Каролин и Размус са срамежлива двойка, която не е правила секс от четири месеца. Затова решават да посетят публичен дом и да видят дали това няма да разреши проблема им. Тази пластелинена анимация е в официалната селекция на Международния анимационен фестивала Анеси в Лос Анджелис и др.

Ръката
Режисьори: Бри Ларсон, Сара Рамос, Джеси Енис / САЩ / 2012

Режисиран от три жени, филмът "Ръката" е съвременна история за тийнейджърската любов в ерата на технологиите. Сценарият има двама главни герои и е написан за три часа в автобуса от Далас до Остин. Чанс и Жьоневиев, започнали връзка чрез sms-и, твърде бързо осъзнават, че никога не са имали никакви отношения помежду си. Филмът е част от селекцията на фестивала Сънданс, където получава Специална награда на журито за комедиен сценарий.

Цени на билетите: 6 лв.
Учащи и пенсионери: 4 лв.




Още по темата: общо новини по темата: 22
13.02.2013 »
07.02.2013 »
11.12.2012 »
04.05.2012 »
27.04.2012 »
20.04.2012 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Намерено е тяло на мъж край Стара Загора, има задържан
Катастрофа с президента на Иран
Трагедия с 5-годишно дете разтърси Благоевград
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: