Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Сюрреалистично начало на седмия сезон на "Нощно кино в четвъртък"
Автор: Екип Varna24.bg 10:19 / 11.12.2012Коментари (0)1008
Два любопитни проекта за ценителите на арт киното ще ознаменуват новото начало на инициативата "Нощно кино в четвъртък" във Фестивалния и конгресен център (ФКЦ) във Варна само след броени дни.

"За 42 секунди" (42 One Dream Rush) е 45-минутен филм по идея на Микеле Чивета, който събира на едно място имена като Дейвид Линч и Лари Кларк, Гаспар Ное и Абел Ферара, Джеймс Франко, Азия Ардженто и др. Чивета, който е зет на майстора на ужаса Дарио Ардженто, предлага на 42-ма свои колеги да заснемат 42 секундни филми, в които да визуализират сънищата си. Резултатът от тази одисея ще можем да видим на 20 декември от 21 часа в Кафе-театъра на ФКЦ.

Същата вечер ще се състои прожекция и на 14-минутната импресия "Звездно късо съединение" с цяла плеяда впечатляващи холивудски звезди. Пред обектива на шведския фотограф Солве Съндсбо, който заснема стилни едноминутни сесии в черно-бяло, озвучени с класическа музика, застават Натали Портман, Хавиер Бардем, Майкъл Дъглас, Джеймс Франко, Венсан Касел, Тилда Суинтън, Мат Деймън и Робърт Дювал.

Както обикновено, редовният входен билет за проявата е 6 лв., като за учащи, пенсионери и хора в неравностойно положение е предвидено намаление - 4 лв.

През новия, седми пореден сезон на "Нощно кино в четвъртък" варненската продуцентска и филмова къща Артин Вижън ще продължи да провокира публиката с качествени заглавия и да представя най-новите тенденции в авторското кино изкуство. "Разпространяването на съвременно филмово знание", за което Артин получи отличието на студиото за графичен дизайн "Сталкер" преди две години, ще продължи с нова инициатива и в ново пространство. Идеята е да се представят по-смели филми пред по-ограничен кръг ценители. Денят този път ще е петък, а мястото - арт зона "На тъмно" (ул. "Стефан Стамболов" № 2). "Клубни прожекции в петък" ще стартира на 28 декември от 19 часа с документалния филм на Александър Николов и Дора Дончева под името contradictio in adiecto (противоречие между определението и определяемото) с подзаглавие "Съвременното изкуство във варненската културна среда").

Фестивалът за близкоизточно и северноафриканско кино MENAR стъпва край морето.

Последната изненада засега от Артин Вижън намира място в януарския афиш на ФКЦ. В периода между 18 и 24 януари 2013 г. в колаборация с "Позор" ще се проведе Middle East & North Africa Region Film Festival - Varna. Фестивалът ще представи на българските зрители филми, произведени в страните от Близкия Изток и Северна Африка, като програмата е съставена от най-доброто игрално, документално и късометражно кино в региона. Във връзка с двегодишнината от Арабската революция ще бъде поставен акцент върху Кайро и събитията, които се случват там след промените. За любителите на пътешествията пък са селектирани заглавия, разказващи за интересни дестинации. Предвидени са и филми от близкото минало, които не са имали своята българска премиера. Със специална селекция ще гостува и фестивал за късометражно кино, провеждащ се в Кайро под името "Moscars Al-Hurria Film Festival".




Още по темата: общо новини по темата: 22
13.02.2013 »
07.02.2013 »
04.05.2012 »
27.04.2012 »
20.04.2012 »
06.04.2012 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Зелен преход
Крал Чарлз е болен от рак
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: