Налагат туристически данък в любимо за много българи място

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:54 / 29.04.2023
584
През последните години Бали се превърна в много посещавано място. Независимо дали сте на вашето лично пътуване "Яж, моли се, обичай“ или просто искате спираща дъха красива почивка, Островът на боговете със сигурност ще завладее сърцето ви. Но на каква цена? Докато милиони пътници обикалят из острова, който е дом на деликатна екосистема и се възползват от това колко достъпен е животът в Бали, правителството изглежда отблъснато от културата, която те развъждат, и се стреми да ограничи доходите, пише Time out.

Министърът на туризма и креативната икономика на страната Сандиаго Уно разкри, че обмислят въвеждането на туристически данък, за да изпреварят необузданите туристи и да ограничат неуважителните действия на някои от тях. Министърът обясни, че искат да превърнат Бали от ваканционна дестинация от нисък клас в качествен туристически център.

Новината идва малко след като губернаторът на Бали Уаян Костер сподели, че на туристите ще бъде забранено да наемат мотоциклети на острова. Костер обясни, че чужденците са карали безрасъдно мотоциклети без валидни документи и необходимите каски.

Индонезийското правителство също иска да предприеме мерки срещу нелегалните работници, което потенциално може да засегне цифровите номади. Планираните правила ще бъдат насочени към онези, които използват фалшиви индонезийски документи за самоличност или злоупотребяват с визите за пребиваване и работа, информира bTV.

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Мария Силвестър с голям гаф
Намерете квалифицирани професионалисти във Варна - Чухте ли за Co...
Кафето "Арабика" датира от преди Homo sapiens, появило се в Етиоп...
Той е легендарен тенисист, бивш треньор на Гришо, съпруг на звезд...
Замениха Деси Стоянова
22-годишната носителка на "Оскар" и "Грами" си призна: Винаги съм...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).