Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Никога не правете това, когато сте на масата
Автор: Екип Varna24.bg 13:32 / 24.11.2023Коментари (0)772
©
Етикетът при хранене е съществен аспект на социалното общуване и спазването на правилното поведение на масата е от решаващо значение за създаването на положително впечатление. Да знаете какво да не правите може да бъде също толкова важно, колкото и да знаете какво да правите.

Ето някои основни поведения, които трябва да избягвате, докато сте на масата, за да избегнете неприятности и да осигурите приятно преживяване по време на хранене за всички участници.

На първо място избягвайте да използвате телефона си прекомерно. В днешната дигитална епоха е изкушаващо да проверявате съобщения, имейли или социални медии дори по време на хранене. Постоянното взиране в телефона обаче е не само грубо, но и отвлича вниманието ви от социалната ангажираност на храненето. Дръжте телефона си на тих или вибриращ режим и ограничете използването му до спешни случаи или важна комуникация.

Правилата на френския етикет на масата Прекъсването на другите, докато говорят, е друг сериозен пропуск. Изчакайте пауза в разговора, преди да изразите мислите си. Постоянното прекъсване на разговора може да се възприеме като неуважение и да доведе до напрежение на масата.

Търпението и активното слушане са ключови компоненти на добрите маниери на масата. Избягвайте да посягате към предмети през масата. Вместо това учтиво помолете да ви бъдат подадени. Протягането към чиниите на другите нарушава хода на храненето и може да се счита за нелюбезно. Важно е да зачитате личното пространство на сътрапезниците си и да поддържате хармонична атмосфера. Дъвченето с отворена уста е всеобщо неприемлив навик. Звуците и гледките на човек, който мляска или преглъща храната си, могат да бъдат силно отблъскващи. Дръжте устата си затворена, докато дъвчете, и се съобразявайте с маниерите си на масата, за да създадете по-приятна среда за всички.

Правила за етикет на масата: Как да не се изложим пред гостите? Освен това се въздържайте от обсъждане на спорни теми като политика, религия или лични конфликти на масата. Тези теми могат да доведат до разгорещени спорове и да развалят настроението. Водете леки и приятни разговори, за да поддържате положителна и приобщаваща атмосфера.

И накрая, внимавайте за маниерите си на масата, когато става въпрос за прибори. Използвайте ги по подходящ начин и избягвайте да вдигате излишен шум с приборите за хранене, пише actualno.com. 

Също така се въздържайте да си играете с храната или да създавате безпокойство, което може да наруши преживяването на другите по време на хранене. Добрите маниери на масата включват повече от това да знаете коя вилица да използвате. Става дума за уважение към другите, за присъствие в момента и за допринасяне за положително и приятно преживяване по време на хранене. Като избягвате тези често срещани капани, можете да гарантирате, че времето ви на масата е приятно и безпроблемно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: